Onkologiya - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 21.01.2022
Bu qiziq
Ushbu ruknimizda ilm-fan, inson sog‘ligi, foydali va zararli oziq-ovqatlar, parhez taomlar, shifokorlar maslahati va boshqa barcha uchun qiziqarli ma’lumotlar bor.

Ko‘rish qobiliyatini yaxshilash uchun qanday mahsulotlar iste’mol qilish kerak?

© Pixabay/PublicDomainPicturesRibiy jir
Ribiy jir - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 01.08.2022
Obuna bo‘lish
Shifokor ko‘rish qobiliyatini yaxshilash uchun qaysi vitaminlar kerak ekanligini aytdi
Sabzi yoki qorag‘atning ko‘rishni tiklashda foydasi yo‘q, deydi tibbiyot fanlari nomzodi, shifokor-parhezshunos, gastroenterolog Margarita Arzumanyan.
Shifokorning aytishicha, ko‘rishni yaxshilash, hozirgi holatini saqlash uchun iste’mol qilinayotgan oziq-ovqatlar turlicha bo‘lishi kerak.
“Omega-3 yog‘ kislotasi, lyutein, rux, shuningdek, A, V, S i E vitaminlari yetarlicha bo‘lishi shart. Va bu vitaminlarning barchasini oddiy oziq-ovqat mahsulotlaridan olish mumkin”, -deydi shifokor.
Mutaxassisning ta’kidlashicha, omega-3 kislotasi barcha baliq go‘shtida, lyutein - yashil salatda, rux moddasi esa dukkakli mahsulotlarda ko‘p. Shuningdek, yong‘oq va pistada ham ko‘zlar uchun foydali vitaminlar bor.
Yangiliklar lentasi
0