Konigil: Samarqandning xushmanzara turistik qishlog‘iga sayohat
22:20 30.01.2021 (yangilandi: 22:33 30.01.2021)
Obuna bo‘lish
Samarqand viloyatida joylashgan Konigil - sayyohlar dam olishi, xalq amaliy san’atidan zavq olishi, milliy urf-odatlar, an’analar va taomlar bilan tanishishi uchun barcha sharoitlar yaratilgan ajoyib turistik maskan
Qishloq aholisi hunarmandchilik, qishloq xo‘jaligi, chorvachilik va albatta o‘z mehmondo‘stligi bilan mashhurdir. Majmua hududida mehmonlarni qabul qilish va ularga xizmat ko‘rsatish uchun barcha zarur sharoitlar yaratilgan. Mehmon uylari, dam olish zonalari, piyoda yo‘laklari, umumiy ovqatlanish shahobchalari. Bu yerda sayohatchilar dam olishlari, tabiatdan bahra olishlari, Siyob anhori bo‘ylab sayr qilishlari va milliy oshxona taomlaridan tatib ko‘rishlari mumkin.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaUshbu nodir sayyohlik obyekti Samarqand viloyatining Samarqand tumanida joylashgan. O‘tgan yilning 16-oktabrida turistik obyektning tantanali ochilish marosimi doirasida "Konigil" fuqarolar yig‘iniga "turizm qishlog‘i" maqomini tasdiqlovchi sertifikat topshirilgan.
1/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Ushbu nodir sayyohlik obyekti Samarqand viloyatining Samarqand tumanida joylashgan. O‘tgan yilning 16-oktabrida turistik obyektning tantanali ochilish marosimi doirasida "Konigil" fuqarolar yig‘iniga "turizm qishlog‘i" maqomini tasdiqlovchi sertifikat topshirilgan.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaMazkur fuqarolar yig‘inlari hududlarida 20 tadan kam bo‘lmagan oilaviy mehmon uylari tashkil etilganda va sayyohlar uchun kamida besh xil xizmat turi (yashash va/yoki ovqatlanish bo‘yicha xizmatlardan tashqari) ko‘rsatilgan taqdirda, ularga "Turizm mahallasi", "Turizm qishlog‘i" yoki "Turizm ovuli" maqomini beradi.
2/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Mazkur fuqarolar yig‘inlari hududlarida 20 tadan kam bo‘lmagan oilaviy mehmon uylari tashkil etilganda va sayyohlar uchun kamida besh xil xizmat turi (yashash va/yoki ovqatlanish bo‘yicha xizmatlardan tashqari) ko‘rsatilgan taqdirda, ularga "Turizm mahallasi", "Turizm qishlog‘i" yoki "Turizm ovuli" maqomini beradi.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaQishloq aholisi hunarmandchilik, qishloq xo‘jaligi, chorvachilik va, albatta, o‘z mehmondo‘stligi bilan mashhurdir.
3/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Qishloq aholisi hunarmandchilik, qishloq xo‘jaligi, chorvachilik va, albatta, o‘z mehmondo‘stligi bilan mashhurdir.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaMajmua hududida mehmonlarni qabul qilish va ularga xizmat ko‘rsatish uchun barcha zarur sharoitlar yaratilgan.
4/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Majmua hududida mehmonlarni qabul qilish va ularga xizmat ko‘rsatish uchun barcha zarur sharoitlar yaratilgan.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaOilaviy mehmon uylari, dam olish zonalari, piyoda yo‘laklari, umumiy ovqatlanish shoxobchalari va boshqalar shular jumlasidandir.
5/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Oilaviy mehmon uylari, dam olish zonalari, piyoda yo‘laklari, umumiy ovqatlanish shoxobchalari va boshqalar shular jumlasidandir.
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova“Konigil”ga tashrif buyurgan har bir mehmonda shu joyning o‘zida ishlab chiqarilgan yog‘da tayyorlangan oshni tatib ko‘rish imkoniyati bor.
6/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
“Konigil”ga tashrif buyurgan har bir mehmonda shu joyning o‘zida ishlab chiqarilgan yog‘da tayyorlangan oshni tatib ko‘rish imkoniyati bor.
© SputnikBundan tashqari, bu yerda mahalliy an’analarni aks ettiradigan animatsiya markazlari faoliyat yuritadi. Yuqoridan turib go‘zal tabiat manzarasidan bahra olishni xush ko‘ruvchilar uchun maxsus pavilon mavjud.
7/14
© Sputnik
Bundan tashqari, bu yerda mahalliy an’analarni aks ettiradigan animatsiya markazlari faoliyat yuritadi. Yuqoridan turib go‘zal tabiat manzarasidan bahra olishni xush ko‘ruvchilar uchun maxsus pavilon mavjud.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaQishloq hududida mehmonlar uchun Samarqand nonlarini tayyorlash bo‘yicha mahorat darslari o‘tkaziladigan nonvoyxona faoliyat yuritadi.
8/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Qishloq hududida mehmonlar uchun Samarqand nonlarini tayyorlash bo‘yicha mahorat darslari o‘tkaziladigan nonvoyxona faoliyat yuritadi.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaMashhur “Konigilmeros” hunarmandchilik markazida kulollar, duradgorlar, qadimgi an’analar asosida o‘simlik yog‘ini ishlab chiqarish ishlari yo‘lga qo‘yilgan.
9/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Mashhur “Konigilmeros” hunarmandchilik markazida kulollar, duradgorlar, qadimgi an’analar asosida o‘simlik yog‘ini ishlab chiqarish ishlari yo‘lga qo‘yilgan.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaMashhur “Konigilmeros” hunarmandchilik markazida kulollar, duradgorlar, qadimgi an’analar asosida o‘simlik yog‘ini ishlab chiqarish ishlari yo‘lga qo‘yilgan.
10/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Mashhur “Konigilmeros” hunarmandchilik markazida kulollar, duradgorlar, qadimgi an’analar asosida o‘simlik yog‘ini ishlab chiqarish ishlari yo‘lga qo‘yilgan.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaDunyoga mashhur Samarqand qog‘ozini ishlab chiqarish uchun novdalar po‘stlog‘idan ajratilib,suvda qaynatiladi.So‘ngra Siyob anhoridagi tegirmonda bo‘tqa holatiga kelguncha yanchiladi.
11/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Dunyoga mashhur Samarqand qog‘ozini ishlab chiqarish uchun novdalar po‘stlog‘idan ajratilib,suvda qaynatiladi.So‘ngra Siyob anhoridagi tegirmonda bo‘tqa holatiga kelguncha yanchiladi.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaTayyor massa suvga solinadi, maxsus elaklarda suvdan ajratiladi va presslanadi.Keyin tekis yuzaga yopishtirilib,quritiladi. Qurigan mahsulot qog‘oz holatiga keltirish uchun maxsus vositalari(tosh,hayvon shoxlari,chig‘anoqlar) yordamida silliqlanadi. Shu usulda qog‘ozning ikkala tomoni silliqlanib,ishga yaroqli holga keltiriladi
12/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Tayyor massa suvga solinadi, maxsus elaklarda suvdan ajratiladi va presslanadi.Keyin tekis yuzaga yopishtirilib,quritiladi. Qurigan mahsulot qog‘oz holatiga keltirish uchun maxsus vositalari(tosh,hayvon shoxlari,chig‘anoqlar) yordamida silliqlanadi. Shu usulda qog‘ozning ikkala tomoni silliqlanib,ishga yaroqli holga keltiriladi
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaQog‘oz ishlab chiqarishda asosan,”balx” tutining bir yillik novdalaridan foydalaniladi.
13/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Qog‘oz ishlab chiqarishda asosan,”balx” tutining bir yillik novdalaridan foydalaniladi.
© Sputnik / Dilshoda RaxmatovaBu yerda sayyohlar dam olishi, go‘zal tabiatdan bahra olishi, Siyob anhori bo‘ylab sayr qilishi va milliy taomlardan tatib ko‘rishi mumkin.
14/14
© Sputnik / Dilshoda Raxmatova
Bu yerda sayyohlar dam olishi, go‘zal tabiatdan bahra olishi, Siyob anhori bo‘ylab sayr qilishi va milliy taomlardan tatib ko‘rishi mumkin.