Kartoshkani qanday to‘g‘ri iste’mol qilish kerak – shifokor tavsiyasi

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Mediabankka o‘tishKartofel
Kartofel - Sputnik O‘zbekiston
Obuna bo‘lish
Yuqori malaka toifadagi endokrinolog Yelena Gubkina kartoshkani pishirish va iste’mol qilish usullari yuzasidan fikrlarini bildirdi.

TOShKENT, 2 dek — Sputnik. Yuqori malaka toifadagi endokrinolog Yelena Gubkina kartoshkani pishirish va iste’mol qilish usullari yuzasidan fikrlarini bildirdi. RIA Novosti xabariga asosan.

Vspishki na Solnse, arxivnoe foto - Sputnik O‘zbekiston
Quyosh Yerga qachon xavf solishni boshlaydi - Rossiya FA javobi

Uning so‘zlariga ko‘ra, kartoshkani po‘chog‘i bilan iste’mol qilmaslik kerak, chunki unda tuproq va havodan zararli moddalar to‘planadi.

"Shuningdek, kartoshkani juda yuqori haroratda pishirmaslik kerak", - deydi mutaxassis.

Bunda qovurilganidan so‘ng sabzavot yog‘ va toksinlar bilan to‘yinadi, tozalangan kartoshkani qaynatish yoki bug‘da pishirish yaxshiroq, chunki bu holda sabzavot maksimal miqdorda ozuqa moddalari - kaliy, natriy, B6 vitaminini beradi.

Shifokor sog‘liqqa zarar bo‘lmasligi uchun 200-300 gramm kartoshkani haftasiga 2-marta iste’mol qilishni tavsiya qildi.

Yangiliklar lentasi
0