Ramazonda to‘g‘ri ovqatlanish - muhim tavsiyalar

Obuna bo‘lish
Ramazon oyida ovqatlanish ratsioniga individual ravishda tayyorgarlik ko‘rish tavsiya etiladi. Shunga qaramay, ro‘zadorlar uchun umumiy tavsiyalar mavjud.
Ro‘za vaqtida 2 litrgacha suv ichish orqali kun qorong‘iligi va ro‘zaning boshlanishi o‘rtasida tanadagi suv balansini to‘ldirish tavsiya etiladi. Iftorlik va saharlik oralig‘ida ko‘p miqdorda suv ichish tavsiya etiladi. Kunduzi havo harorati yuqori bo‘lganda ko‘p terlashni keltirib chiqarishi mumkin.
Tong otguncha ovqatlanayotganda hazm qilish uchun ko‘proq vaqt talab qiladigan ovqatlar, masalan, don, go‘sht, tuzsiz pishloq, to‘liq donli non, ayron va suzma iste’mol qilgan ma’qul. Oqsilga boy oziq-ovqatlarni ko‘proq iste’mol qilish tavsiya etiladi.
Biroq, oqsillarni mevalar bilan iste’mol qilmaslik yoki ularni ko‘p miqdorda suv bilan ichmaslik kerakligini hisobga olish kerak. Iftorlik uchun meva, sabzavot, pechda pishirilgan yog‘siz go‘sht, tovuq yoki baliq kabi oson hazm bo‘ladigan taomlarni iste’mol qilish afzaldir.
Iftor va saharlik o‘rtasida, ertalabki taomlanishdan keyin dam olish va uxlash juda muhim, ayniqsa sizda faol kun bo‘lsa.
To‘g‘ri ovqatlanish bo‘yicha tavsiyalar Sputnik O‘zbekiston infografikasida.
Yangiliklar lentasi
0