https://oz.sputniknews.uz/20230812/kuniga-qancha-qahva-ichish-mumkin-shifokor-javob-37797811.html
Kuniga qancha qahva ichish mumkin — shifokor javobi
Kuniga qancha qahva ichish mumkin — shifokor javobi
Sputnik O‘zbekiston
Qahvaning ortiqcha bo‘lishi yurak urishining tezlashishiga ta’sir qiladi va jig‘ildon qaynashini keltirib chiqaradi.
2023-08-12T20:22+0500
2023-08-12T20:22+0500
2023-08-12T20:22+0500
jamiyat
qahva
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e5/02/11/16023367_0:159:3077:1890_1920x0_80_0_0_470e152698b7e6000ad6e64e128bb837.jpg
TOShKENT, 12 avg — Sputnik. Kuniga ikki finjondan ko‘p bo‘lmagan qahva ichish mumkin. Bu haqda gastroyenterolog, diyetolog Nuriya Dianova ma’lum qildi.Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, qahvaning ortiqcha bo‘lishi yurak urishining tezlashishiga ta’sir qiladi va jig‘ildon qaynashini keltirib chiqaradi. Shuning uchun ichimlikni iste’mol qilish cheklangan bo‘lishi kerak.Mutaxassis qahva oshqozon va qizilo‘ngachga salbiy ta’sir ko‘rsatishi, shuningdek, xlorid kislotaning ortiqcha sekretsiyasini keltirib chiqarishi mumkinligi haqida ogohlantirdi.Oshqozon yarasi, sirroz, pankreatit va aritmiya bilan og‘rigan odamlar ichimlikdan butunlay voz kechishlari kerak.Ma’lumot uchun, qahva o‘t pufagida tosh paydo bo‘lish xavfini kamaytiradi va ovqat hazm qilish jarayonini faollashtiradi. Shuningdek, ushbu ichimlik safro ishlab chiqarishni ko‘paytiruvchi gormon - xoletsistokinin sekretsiyasini yaxshilaydi. Tadqiqotda qahvaning ovqat hazm qilish tizimiga salbiy ta’siri haqidagi qo‘rquvlar tasdiqlanmagan.
https://oz.sputniknews.uz/20221005/qahva-yoki-choy-nonushtaga-qay-biri-maqul-23912494.html
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e5/02/11/16023367_173:0:2904:2048_1920x0_80_0_0_7b67996844350cee984aecc8699de27d.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
qahva shifokor yurak urishi jig‘ildon qaynashi
qahva shifokor yurak urishi jig‘ildon qaynashi
Kuniga qancha qahva ichish mumkin — shifokor javobi
Qahvaning ortiqcha bo‘lishi yurak urishining tezlashishiga ta’sir qiladi va jig‘ildon qaynashini keltirib chiqaradi.
TOShKENT, 12 avg — Sputnik. Kuniga ikki finjondan ko‘p bo‘lmagan qahva ichish mumkin. Bu haqda gastroyenterolog, diyetolog Nuriya Dianova ma’lum qildi.
Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, qahvaning ortiqcha bo‘lishi yurak urishining tezlashishiga ta’sir qiladi va jig‘ildon qaynashini keltirib chiqaradi. Shuning uchun ichimlikni iste’mol qilish cheklangan bo‘lishi kerak.
"Siz kuniga ikki finjondan ko‘p bo‘lmagan qahva ichishingiz kerak, va ketma-ket emas, balki ertalab, masalan, kechqurun to‘rt-besh atrofida", deydi Dianova News.ru nashriga.
Mutaxassis qahva oshqozon va qizilo‘ngachga salbiy ta’sir ko‘rsatishi, shuningdek, xlorid kislotaning ortiqcha sekretsiyasini keltirib chiqarishi mumkinligi haqida ogohlantirdi.
Oshqozon yarasi, sirroz, pankreatit va aritmiya bilan og‘rigan odamlar ichimlikdan butunlay voz kechishlari kerak.
Ma’lumot uchun, qahva o‘t pufagida tosh paydo bo‘lish xavfini kamaytiradi va ovqat hazm qilish jarayonini faollashtiradi. Shuningdek, ushbu ichimlik safro ishlab chiqarishni ko‘paytiruvchi gormon - xoletsistokinin sekretsiyasini yaxshilaydi. Tadqiqotda qahvaning ovqat hazm qilish tizimiga salbiy ta’siri haqidagi
qo‘rquvlar tasdiqlanmagan.