https://oz.sputniknews.uz/20230321/tish-33070836.html
Tishlar nega sarg‘ayadi
Tishlar nega sarg‘ayadi
Sputnik O‘zbekiston
Stomatologning so‘zlariga ko‘ra, qizil vino, qorag‘at, smorodina tishlar rangini o‘zgartirishi mumkin.
2023-03-21T23:56+0500
2023-03-21T23:56+0500
2023-03-21T23:56+0500
bu qiziq
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e5/0b/1a/21530277_65:0:3706:2048_1920x0_80_0_0_34b1fd93abed74a372bd319897bdffd4.jpg
Rossiyalik stomatolog Nataliya Kadkalovaning so‘zlariga ko‘ra, qizil vino, qorag‘at, smorodina tishlar rangini o‘zgartirishi mumkin.“Limon esa, aksincha, tishlarni oqartirishda yordam beradi. Biroq, agar kariyes bo‘lsa, ushbu meva yaxshi ta’sir qilmasligi mumkin”, - deydi tish shifokori.Mutaxassis rangli mahsulotlarning tishlar rangiga salbiy ta’sir qilmasligi uchun ovqat iste’mol qilgandan so‘ng tishlarni yuvish yoki og‘izni chayishni tavsiya qildi.Shu bilan birga emal rangi faqat oziq-ovqat tufayli o‘zgarmaydi. Tishlar ba’zi antibiotiklar, biologik faol qo‘shimchalarni nazoratsiz qabul qilish, shuningdek, oshqozon-ichak tizimi kasalliklari sabab sarg‘ayishi mumkin. Bu holatda gastroenterologga murojaat qilish lozim.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e5/0b/1a/21530277_520:0:3251:2048_1920x0_80_0_0_f06c86c2516aa9cee50390e15ab3e286.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
tish oqartirish
Tishlar nega sarg‘ayadi
Mutaxassis tishlarni sarg‘aytiruvchi mahsulotlarni sanab o‘tdi.
Rossiyalik stomatolog Nataliya Kadkalovaning so‘zlariga ko‘ra, qizil vino, qorag‘at, smorodina tishlar rangini o‘zgartirishi mumkin.
“Limon esa, aksincha, tishlarni oqartirishda yordam beradi. Biroq, agar kariyes bo‘lsa, ushbu meva yaxshi ta’sir qilmasligi mumkin”, - deydi tish shifokori.
Mutaxassis rangli mahsulotlarning tishlar rangiga salbiy ta’sir qilmasligi uchun ovqat iste’mol qilgandan so‘ng tishlarni yuvish yoki og‘izni chayishni tavsiya qildi.
Shu bilan birga emal rangi faqat oziq-ovqat tufayli o‘zgarmaydi. Tishlar ba’zi antibiotiklar, biologik faol qo‘shimchalarni nazoratsiz qabul qilish, shuningdek, oshqozon-ichak tizimi kasalliklari sabab sarg‘ayishi mumkin. Bu holatda gastroenterologga murojaat qilish lozim.