https://oz.sputniknews.uz/20230301/kuygan-ovqat-istemol-qilganda-organizmda-nima-sodir-boladi-32589340.html
Kuygan ovqat iste’mol qilganda organizmda nima sodir bo‘ladi?
Kuygan ovqat iste’mol qilganda organizmda nima sodir bo‘ladi?
Sputnik O‘zbekiston
Parhezshunos kuygan ovqatni iste’mol qilish qanday xavfli kasalliklarga sabab bo‘lishini aytdi. 01.03.2023, Sputnik O‘zbekiston
2023-03-01T22:25+0500
2023-03-01T22:25+0500
2023-03-01T22:25+0500
bu qiziq
salomatlik
sog‘lom turmush tarzi
shifokorlar tavsiyasi
sog‘liq
shifokor
doktor maslahati
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/06/03/24997804_0:142:2738:1682_1920x0_80_0_0_b9c44f30c87ed54009341060400b2d99.jpg
Kuygan ovqatni ko‘p iste’mol qilish saratonga chalinish xavfini oshiradi va tez qarishga olib keladi, deydi parhezshunos Yelena Solomatina.Qovurish paytida uglevodlar oqsil bilan birlashadi va metabolizm jarayonida yuzaga keladigan zararli bog‘lanishlarni hosil qiladi. Bu ajinlar paydo bo‘lishiga olib kelishi mumkin.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/06/03/24997804_153:0:2586:1825_1920x0_80_0_0_39d61931b5fba6f42d6b7638a4286502.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
salomatlik, sog‘lom turmush tarzi, shifokorlar tavsiyasi, sog‘liq, shifokor, doktor maslahati
salomatlik, sog‘lom turmush tarzi, shifokorlar tavsiyasi, sog‘liq, shifokor, doktor maslahati
Kuygan ovqat iste’mol qilganda organizmda nima sodir bo‘ladi?
Parhezshunos kuygan ovqatni iste’mol qilish qanday xavfli kasalliklarga sabab bo‘lishini aytdi.
Kuygan ovqatni ko‘p iste’mol qilish saratonga chalinish xavfini oshiradi va tez qarishga olib keladi, deydi parhezshunos Yelena Solomatina.
“Kuygan ovqat –saratonni keltirib chiqaruvchi omil. Tutun chiqqanda, poliaroma uglevodorodlari ajralib chiqadi. Bu ham saratonni qo‘zg‘atuvchi va hujayralarimizni zararlantiruvchi omil”, - deydi u.
Qovurish paytida uglevodlar oqsil bilan birlashadi va metabolizm jarayonida yuzaga keladigan zararli bog‘lanishlarni hosil qiladi. Bu ajinlar paydo bo‘lishiga olib kelishi mumkin.
“Bu ajinlar nafaqat yuzda, balki ichki a’zolar, tomirlarda ham paydo bo‘lishi mumkin. Ya’ni, bu bilan organizmning qarish jarayoni boshlanadi”, - deydi mutaxassis