https://oz.sputniknews.uz/20230130/kop-shakar-istemol-qilish-depressiyaga-olib-kelishi-mumkin-31820465.html
Ko‘p shakar iste’mol qilish depressiyaga olib kelishi mumkin
Ko‘p shakar iste’mol qilish depressiyaga olib kelishi mumkin
Sputnik O‘zbekiston
Parhezshunos shifokor Mixail Ginzburgning aytishicha, neyroyallig‘lanish bezovtalanish bilan birga tushkunlikning sababi hisoblanadi. Bu yallig‘lanishni bir qancha mahsulotlar keltirib chiqarishi mumkin.
2023-01-30T22:16+0500
2023-01-30T22:16+0500
2023-01-30T22:16+0500
bu qiziq
salomatlik
shakar
doktor maslahati
shifokorlar tavsiyasi
shifokor
sog‘liq
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/03/15/23451459_0:1:1920:1081_1920x0_80_0_0_1d026a2a278c317bc53188dcd94d77e5.jpg
Parhezshunos shifokor Mixail Ginzburgning aytishicha, neyroyallig‘lanish bezovtalanish bilan birga tushkunlikning sababi hisoblanadi. Bu yallig‘lanishni bir qancha mahsulotlar keltirib chiqarishi mumkin.Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, shakar va tarkibida shakar bo‘lgan, shuningdek, yuqori glikemik indeksli mahsulotlar, non, kartoshka va guruch neyroyallig‘lanish keltirib chiqaradi.Qolaversa, shifokor transog‘larni iste’mol qilishda ehtiyot bo‘lishni tavsiya qildi. Chunki ular bosh miya tomirlari salomatligiga salbiy ta’sir qilib, natijada tushkunlikka sabab bo‘lishi mumkin.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/03/15/23451459_240:0:1681:1081_1920x0_80_0_0_2606a510e8cc2af5086169e74c6f9ca5.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
shakar foyda zarar ma’lumot shifokor maslaxati
shakar foyda zarar ma’lumot shifokor maslaxati
Ko‘p shakar iste’mol qilish depressiyaga olib kelishi mumkin
Shifokor shakar va tarkibida shakar bo‘lgan mahsulotlarni iste’mol qilish depressiyaga sabab bo‘lishidan ogohlantirdi
Parhezshunos shifokor Mixail Ginzburgning aytishicha, neyroyallig‘lanish bezovtalanish bilan birga tushkunlikning sababi hisoblanadi. Bu yallig‘lanishni bir qancha mahsulotlar keltirib chiqarishi mumkin.
Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, shakar va tarkibida shakar bo‘lgan, shuningdek, yuqori glikemik indeksli mahsulotlar, non, kartoshka va guruch neyroyallig‘lanish keltirib chiqaradi.
Qolaversa, shifokor transog‘larni iste’mol qilishda ehtiyot bo‘lishni tavsiya qildi. Chunki ular bosh miya tomirlari salomatligiga salbiy ta’sir qilib, natijada tushkunlikka sabab bo‘lishi mumkin.