https://oz.sputniknews.uz/20230119/yurak-uchun-eng-foydali-ichimlik-23420749.html
Yurak uchun foydali ichimlik aniqlandi
Yurak uchun foydali ichimlik aniqlandi
Sputnik O‘zbekiston
Kakao iste’mol qilish stresslar zararini kamaytiradi, qon oqimini yaxshilaydi va shu bilan yurakka zarar miqdorini kamaytiradi.
2023-01-19T22:36+0500
2023-01-19T22:36+0500
2023-01-19T22:36+0500
bu qiziq
foydali
foydali mahsulotlar
shifokorlar tavsiyasi
diyeta
sog‘liq
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/327/80/3278033_0:0:3976:2237_1920x0_80_0_0_2615d8f2c4bd405e0857081e94315af3.jpg
Muntazam ravishda kakao iste’mol qilish yurak uchun foydali: ichimlikning xususiyatlari stressli holatlarda organni himoya qilishga yordam beradi. Birmingem universiteti olimlari bunday xulosaga kelishdi. Tadqiqot Nutrients jurnalida e’lon qilindi."Flavonoidlarga boy kakao iste’mol qilish stressdan keyin endoteliya funksiyasining vaqtinchalik buzilishini kamaytirish va stressli epizodlar paytida qon oqimini yaxshilashning samarali usuli bo‘lishi mumkin", deyilgan tadqiqotda.Olimlar kakaoni kundalik ratsionga kiritishni tavsiya qildilar, shuningdek flavonoidlar boshqa oziq-ovqat mahsulotlarida: yashil choy, malina, gilos, maymunjon (yejevika) va uzum tarkibida ham bor.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/327/80/3278033_408:0:3976:2676_1920x0_80_0_0_5a31800fd8bd21fe849a838ac86d3bf7.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
kakao stress qon tomirlar oqimi yurak zarar
kakao stress qon tomirlar oqimi yurak zarar
Yurak uchun foydali ichimlik aniqlandi
Kakao iste’mol qilish qon tomirlar faoliyatini yaxshilaydi va stresslar oqibatida yurakka yetkaziladigan zararli omillar ta’sirini kamaytiradi.
Muntazam ravishda kakao iste’mol qilish yurak uchun foydali: ichimlikning xususiyatlari stressli holatlarda organni himoya qilishga yordam beradi.
Birmingem universiteti olimlari bunday xulosaga kelishdi. Tadqiqot
Nutrients jurnalida e’lon qilindi.
Mutaxassislar dukkaklilar tarkibidagi flavonoidlar - benzo-gamma-pirondan olingan tabiiy kislorod tarkibidagi geterotsiklik birikmalar guruhi - ruhiy stress paytida qon tomirlarining ishlashiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini aniqladilar.
"Flavonoidlarga boy kakao iste’mol qilish stressdan keyin endoteliya funksiyasining vaqtinchalik buzilishini kamaytirish va stressli epizodlar paytida qon oqimini yaxshilashning samarali usuli bo‘lishi mumkin", deyilgan tadqiqotda.
Olimlar kakaoni kundalik ratsionga kiritishni tavsiya qildilar, shuningdek flavonoidlar boshqa oziq-ovqat mahsulotlarida: yashil choy, malina, gilos, maymunjon (yejevika) va uzum tarkibida ham bor.