https://oz.sputniknews.uz/20221216/meyordan-ortiq-shakar-istemol-qilish-immunitetni-15-20-barobar-zaiflashtiradi-30788035.html
Meyordan ortiq shakar iste’mol qilish immunitetni 15-20 barobar zaiflashtiradi
Meyordan ortiq shakar iste’mol qilish immunitetni 15-20 barobar zaiflashtiradi
Sputnik O‘zbekiston
Ko‘pchilik shakarni zararsiz deb o‘ylaydi. Bu noto‘g‘ri. Ushbu mahsulotning meyordan ortig‘i semirish va qandli diabet xastaligini keltirib chiqaradi. 16.12.2022, Sputnik O‘zbekiston
2022-12-16T22:39+0500
2022-12-16T22:39+0500
2022-12-16T22:39+0500
bu qiziq
salomatlik
shifokorlar tavsiyasi
shakar
doktor maslahati
foydali mahsulotlar
foydali
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1097/90/10979000_0:67:3076:1797_1920x0_80_0_0_f4ddef824c31895003c87e58e0e4d66e.jpg
JSST ma’lumotlariga ko‘ra, kuniga o‘rtacha 56 gramm shakar iste’mol qilgan insonda yurak-qon tomir xastaliklaridan o‘lim holati ushbu mahsulot meyoriga amal qilmaydiganlarga qaraganda ikki marta kam kuzatiladi. Shuningdek, shakar:
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1097/90/10979000_0:0:2729:2047_1920x0_80_0_0_b46b57107f0c25db4cbd6e104223a5ba.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
salomatlik, shifokorlar tavsiyasi, shakar, doktor maslahati, foydali mahsulotlar, foydali
salomatlik, shifokorlar tavsiyasi, shakar, doktor maslahati, foydali mahsulotlar, foydali
Meyordan ortiq shakar iste’mol qilish immunitetni 15-20 barobar zaiflashtiradi
Ko‘pchilik shakarni zararsiz deb o‘ylaydi. Bu noto‘g‘ri. Ushbu mahsulotning meyordan ortig‘i semirish va qandli diabet xastaligini keltirib chiqaradi.
JSST ma’lumotlariga ko‘ra, kuniga o‘rtacha 56 gramm shakar iste’mol qilgan insonda yurak-qon tomir xastaliklaridan o‘lim holati ushbu mahsulot meyoriga amal qilmaydiganlarga qaraganda ikki marta kam kuzatiladi.
Mutaxassislarning
aytishicha, tanadagi ortiqcha shakar miqdori tez yog‘ga aylanadi. Bunday yog‘lar teri osti, oshqozon-ichak atrofi va qon tomir devorlariga yopishib, qonning oqishiga to‘sqinlik qiladi. Natijada
yuqori qon bosimi, miokard infarkti, insult kabi og‘ir xastaliklar kelib chiqadi.
yolg‘on ochlikni paydo qiladi;
o‘rganib qolish hissini chaqiradi;
organizmni V turdagi vitaminlardan mahrum qiladi;
yurakka nojo‘ya ta’sir etadi;
tanadan kalsiyni yuvib chiqaradi;
immun tizimini 15-20 barobar zaiflashtiradi;
insulinga sezgirlikni pasaytiradi.