https://oz.sputniknews.uz/20221013/oshqovoqning-kopchilikka-malum-bolmagan-foydali-xususiyatlari-29089762.html
Oshqovoqning ko‘pchilikka ma’lum bo‘lmagan foydali xususiyatlari
Oshqovoqning ko‘pchilikka ma’lum bo‘lmagan foydali xususiyatlari
Sputnik O‘zbekiston
Parhezshunoslar Oshqovoqning ko‘pchilikka ma’lum bo‘lmagan foydali xususiyatlarini ma’lum qilishdi.
2022-10-13T22:04+0500
2022-10-13T22:04+0500
2022-10-13T22:04+0500
bu qiziq
salomatlik
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/0a/0d/29089609_0:0:640:360_1920x0_80_0_0_651dce8936ba5b2e03137329a48ac950.jpg
Amerikalik parhezshunoslar oshqovoqning foydali xususiyatlari haqida ma’lum qilishdi. Mutaxassislarning so‘zlarini Fox News nashri keltirgan.Shifokor Kristi Ganonning fikricha, ko‘proq oshqovoq iste’mol qilish katarakta (ko‘z gavharining xiralashishi) xavfini oldini oladi. Shu bilan birgalikda mushak to‘qimalari, suyaklarni mustahkamlaydi.Oshqovoq tarkibidagi S vitamini immun hujayralariga zararli bakteriyalardan xalos bo‘lishga yordam beradi. Kaliy esa organizmda suyuqlik va minerallar miqdorini muvozanatlashtiradi, qon bosimini meyorda ushlaydi.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/0a/0d/29089609_80:0:560:360_1920x0_80_0_0_e7d7e43dd353cddacdc0ecd4cd2121ec.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
oshqovoq foydali xususiyatlari
oshqovoq foydali xususiyatlari
Oshqovoqning ko‘pchilikka ma’lum bo‘lmagan foydali xususiyatlari
Amerikalik parhezshunoslarning aytishicha, oshqovoq ortiqcha vazndan xalos bo‘lishga yordam beradi
Amerikalik parhezshunoslar oshqovoqning foydali xususiyatlari haqida ma’lum qilishdi. Mutaxassislarning so‘zlarini Fox News nashri keltirgan.
Shifokor Kristi Ganonning fikricha, ko‘proq oshqovoq iste’mol qilish katarakta (ko‘z gavharining xiralashishi) xavfini oldini oladi. Shu bilan birgalikda mushak to‘qimalari, suyaklarni mustahkamlaydi.
Yana bir parhezshunos Makkanzi Berdjessning qo‘shimcha qilishicha, oshqovoq ozishda foydali, chunki u asosan suvdan tashkil topgan. Unda kaloriyalar kam, ammo shunga qaramay ozuqaviy moddalari ko‘p.
Oshqovoq tarkibidagi S vitamini immun hujayralariga zararli bakteriyalardan xalos bo‘lishga yordam beradi. Kaliy esa organizmda suyuqlik va minerallar miqdorini muvozanatlashtiradi, qon bosimini meyorda ushlaydi.
Mutaxassislarning aytishicha, oshqovoq kletchatkaga boy. U xolesterin miqdorini kamaytiradi. Bundan tashqari, oshqovoq urug‘i tarkibida antioksidantlar, magniy, temir, rux va marganes moddalari bo‘lib organizm qarish jarayonini sekinlashtiradi.