Onkologiya - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 21.01.2022
Bu qiziq
Ushbu ruknimizda ilm-fan, inson sog‘ligi, foydali va zararli oziq-ovqatlar, parhez taomlar, shifokorlar maslahati va boshqa barcha uchun qiziqarli ma’lumotlar bor.

Nega brokkoli iste’mol qilish kerak?

© Pixabaybrokkoli
brokkoli - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 21.09.2022
Obuna bo‘lish
Sport shifokori brokkoli sabzavotining foydali xususiyatlarini aytdi
Tibbiyot fanlari nomzodi, sport shifokori Aleksandra Puriganing aytishicha, brokkoli foydali xususiyatlari bilan mol go‘shti va tuxumdan qolishmaydi
Brokkoli tarkibida RR vitaminlari, U beta-karotin moddalari ko‘p. Va ushbu elementlar boshqa sabzavotlarda bu qadar ko‘p uchramaydi. Shuningdek, sabzavot kaliy, kalsiy, fosfor, natriy va temir moddalari manbai hisoblanadi. Xuddi shunday moddalar miqdorini rangli karamda ham bor. Biroq, ikkisini taqqoslaganda, brokkoli tarkibida mineral tuzlar va oqsillar ko‘proq.
Shifokorning ta’kidlashicha, xlorofill tufayli brokkoli qon tarkibiga ijobiy ta’sir qiladi. Aminokislotalar bo‘yicha ushbu sabzavot mol go‘shtidan qolishmaydi. Lizin va izoleysin xususiyatlari bo‘yicha brokkoli tovuq tuxumiga teng.
Shu bilan birga, brokkoli organizmda zararli xolesterin ko‘payishini oldini oladi
Yangiliklar lentasi
0