https://oz.sputniknews.uz/20220919/sut-mahsulotlari-qanday-kasalliklarning-oldini-oladi-28345490.html
Sut mahsulotlari qanday kasalliklarning oldini oladi?
Sut mahsulotlari qanday kasalliklarning oldini oladi?
Sputnik O‘zbekiston
Italiyalik shifokorlar sut mahsuloti qaysi kasalliklarning oldini olishini ma’lum qilishdi 19.09.2022, Sputnik O‘zbekiston
2022-09-19T22:23+0500
2022-09-19T22:23+0500
2022-09-19T22:23+0500
bu qiziq
salomatlik
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/09/13/28345270_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_4155ed3441e64b3746822fd44b6f95e7.jpg
Neapol universiteti olimlari o‘tkazgan tadqiqotlarga ko‘ra, sut mahsulotlarini iste’mol qilish qandli diabet kasalligining ikkinchi turiga chalinishni oldini oladi.Qandli diabetning ushbu turi eng keng tarqalgan. Kasallik oshqozon osti bezi yetarli miqdorda insulin ishlab chiqara olmaganda yoki to‘g‘ri ishlamaganda paydo bo‘ladi.“Sut mahsulotlari oziqlantiruvchi moddalar, vitaminlar va boshqa biologik faol komponentlarga boy. Bunday mahsulotlar glyukoza metabolizmiga - organizmda shakar qayta ishlanishga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Probiotiklar ham xuddi shunday ta’sir qiladi”, - deydi mutaxassislar.Shifokorlarning ta’kidlashicha, bu mahsulotlar ham barcha oziq-ovqatlar singari meyorida iste’mol qilinganda foydali.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/09/13/28345270_240:0:1680:1080_1920x0_80_0_0_89fc199a4157e841fb76cf2f845cac4e.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
salomatlik
Sut mahsulotlari qanday kasalliklarning oldini oladi?
Italiyalik shifokorlar sut mahsuloti qaysi kasalliklarning oldini olishini ma’lum qilishdi
Neapol universiteti olimlari o‘tkazgan tadqiqotlarga ko‘ra, sut mahsulotlarini iste’mol qilish qandli diabet kasalligining ikkinchi turiga chalinishni oldini oladi.
Qandli diabetning ushbu turi eng keng tarqalgan. Kasallik oshqozon osti bezi yetarli miqdorda insulin ishlab chiqara olmaganda yoki to‘g‘ri ishlamaganda paydo bo‘ladi.
Ma’lum bo‘lishicha, kuniga bir stakan sut ikkinchi tur diabet rivojlanish xavfini 10% ga, kefir va tvorog (kuniga 200 gr) - 5% ga, tabiiy yogurt (bir banka) - 6% ga, yog‘sizlantirilgan sut mahsulotlari esa 3 % ga kamaytira oladi.
“Sut mahsulotlari oziqlantiruvchi moddalar, vitaminlar va boshqa biologik faol komponentlarga boy. Bunday mahsulotlar glyukoza metabolizmiga - organizmda shakar qayta ishlanishga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Probiotiklar ham xuddi shunday ta’sir qiladi”, - deydi mutaxassislar.
Shifokorlarning ta’kidlashicha, bu mahsulotlar ham barcha oziq-ovqatlar singari meyorida iste’mol qilinganda foydali.