https://oz.sputniknews.uz/20220907/shifokor-qaysi-holatda-baqlajon-istemol-qilish-mumkin-emasligini-aytdi-27843740.html
Shifokor qaysi holatda baqlajon iste’mol qilish mumkin emasligini aytdi
Shifokor qaysi holatda baqlajon iste’mol qilish mumkin emasligini aytdi
Sputnik O‘zbekiston
Parhezshunosning aytishicha, autoimmun kasalliklarda kamroq baqlajon iste’mol qilish lozim 07.09.2022, Sputnik O‘zbekiston
2022-09-07T22:45+0500
2022-09-07T22:45+0500
2022-09-07T22:45+0500
bu qiziq
salomatlik
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/09/07/27843573_1:0:1919:1079_1920x0_80_0_0_d26a900844231a73a84f975208392e0a.jpg
Tibbiyot fanlari doktori, parhezshunos Margarita Korolovaning aytishicha, autoimmun kasalliklarida baqlajonni ko‘p iste’mol qilish mumkin emas. Autoimmun kasalliklariga tireoidit, shuningdek, bo‘g‘imlar va ichak kasalliklari kiradi. Allergiyada baqlajonni umuman kamroq iste’mol qilmagan ma’qul.Baqlajon tarkibidagi moddalar yallig‘lantiruvchi xususiyatlarga ega. Ichak kasalliklarida baqlajon urug‘lari shikastlangan joyga kirib, ichak salomatligiga salbiy ta’sir qilishi mumkin.Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, ituzumdoshlar oilasiga mansub har qanday sabzavotlar (baqlajon, pomidor, bulg‘or qalampiri) agar muntazam iste’mol qilinsa, yallig‘lanish kasalliklariga sabab bo‘lishi mumkin.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/09/07/27843573_240:0:1679:1079_1920x0_80_0_0_b4c340a939681ba6e92cecd968029ece.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
salomatlik, shifokorlar tavsiyasi
salomatlik, shifokorlar tavsiyasi
Shifokor qaysi holatda baqlajon iste’mol qilish mumkin emasligini aytdi
Parhezshunosning aytishicha, autoimmun kasalliklarda kamroq baqlajon iste’mol qilish lozim
Tibbiyot fanlari doktori, parhezshunos Margarita Korolovaning aytishicha, autoimmun kasalliklarida baqlajonni ko‘p iste’mol qilish mumkin emas. Autoimmun kasalliklariga tireoidit, shuningdek, bo‘g‘imlar va ichak kasalliklari kiradi. Allergiyada baqlajonni umuman kamroq iste’mol qilmagan ma’qul.
Baqlajon tarkibidagi moddalar yallig‘lantiruvchi xususiyatlarga ega. Ichak kasalliklarida baqlajon urug‘lari shikastlangan joyga kirib, ichak salomatligiga salbiy ta’sir qilishi mumkin.
Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, ituzumdoshlar oilasiga mansub har qanday sabzavotlar (baqlajon, pomidor, bulg‘or qalampiri) agar muntazam iste’mol qilinsa, yallig‘lanish kasalliklariga sabab bo‘lishi mumkin.