https://oz.sputniknews.uz/20220822/ellik-yoshdan-song-qaysi-mahsulotlarni-koproq-istemol-qilish-kerak-27354678.html
Ellik yoshdan so‘ng qaysi mahsulotlarni ko‘proq iste’mol qilish kerak
Ellik yoshdan so‘ng qaysi mahsulotlarni ko‘proq iste’mol qilish kerak
Sputnik O‘zbekiston
Eat This, Not That portalida ma’lum qilinishicha, 50 yoshdan so‘ng 5 ta mahsulotni ko‘proq iste’mol qilish kerak. 22.08.2022, Sputnik O‘zbekiston
2022-08-22T22:14+0500
2022-08-22T22:14+0500
2022-08-22T22:14+0500
bu qiziq
shifokorlar tavsiyasi
salomatlik
yong‘oq
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1250/57/12505774_0:156:3001:1844_1920x0_80_0_0_b420bfa87ae2038bffb9776d7ac677da.jpg
50 yoshdan oshgandan so‘ng, kunlik ratsionga don mahsulotlarini kiritish tavsiya etiladi, biroq ularni rafinadlangani emas, balki butun donli krekerlar shaklida yengil tamaddi sifatida yoki sho‘rva, pishloq bilan iste’mol qilish mumkin.Bundan tashqari, yong‘oq- bodom, keshyu, grek va o‘rmon yong‘oqlari, pista iste’mol qilish ham foydali. Ushbu mahsulotlar oqsil va foydali yog‘larga to‘la. Shuningdek, rezavorlar (qulupnay, malina, qorag‘at, klyukva) ham organizmga foydali bo‘ladi. Ularni yogurt, yoki smuzi bilan iste’mol qilish mumkin.Garnir sifatida oq loviya yeyish kerak. Va albatta sabzavotlar haqida ham unutmaslik lozim. Kraxmalga boy - kartoshka, no‘xat va makkajo‘xorilar tarkibida uglevodlar ko‘p, ayniqsa, shirin kartoshka A vitaminiga boy.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1250/57/12505774_166:0:2833:2000_1920x0_80_0_0_2ce2e51b0e5052e5a32f197e69db2400.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
shifokorlar tavsiyasi, salomatlik, yong‘oq
shifokorlar tavsiyasi, salomatlik, yong‘oq
Ellik yoshdan so‘ng qaysi mahsulotlarni ko‘proq iste’mol qilish kerak
Eat This, Not That portalida ma’lum qilinishicha, 50 yoshdan so‘ng 5 ta mahsulotni ko‘proq iste’mol qilish kerak.
50 yoshdan oshgandan so‘ng, kunlik ratsionga don mahsulotlarini kiritish tavsiya etiladi, biroq ularni rafinadlangani emas, balki butun donli krekerlar shaklida yengil tamaddi sifatida yoki sho‘rva, pishloq bilan iste’mol qilish mumkin.
Bundan tashqari, yong‘oq- bodom, keshyu, grek va o‘rmon yong‘oqlari, pista iste’mol qilish ham foydali. Ushbu mahsulotlar oqsil va foydali yog‘larga to‘la. Shuningdek, rezavorlar (qulupnay, malina, qorag‘at, klyukva) ham organizmga foydali bo‘ladi. Ularni yogurt, yoki smuzi bilan iste’mol qilish mumkin.
Garnir sifatida oq loviya yeyish kerak. Va albatta sabzavotlar haqida ham unutmaslik lozim. Kraxmalga boy - kartoshka, no‘xat va makkajo‘xorilar tarkibida uglevodlar ko‘p, ayniqsa, shirin kartoshka A vitaminiga boy.