https://oz.sputniknews.uz/20220810/qaysi-mahsulotlarni-muzlatish-mumkin-emas-26994915.html
Qaysi mahsulotlarni muzlatish mumkin emas - mutaxassis javobi
Qaysi mahsulotlarni muzlatish mumkin emas - mutaxassis javobi
Sputnik O‘zbekiston
Qaysi mahsulotlarni muzlatish mumkin emas - mutaxassis javobi
2022-08-10T22:32+0500
2022-08-10T22:32+0500
2022-08-10T22:32+0500
bu qiziq
shifokorlar tavsiyasi
salomatlik
go‘sht
pishloq
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/01/18/22343734_0:156:3072:1884_1920x0_80_0_0_8983a4cc2db35a2389e484f94ce9abff.jpg
Gastroenterolog Sergey Lopatin “Doktor Piter” portaliga qaysi mahsulotlarni muzlatib saqlash mumkin emasligini aytdi.Ushbu uch mahsulot muzlatib saqlash uchun juda zararli hisoblanadi.Xom tuxum. Muzlatilganda tuxum po‘chog‘i sinadi, bu esa turli bakteriyalarning kirishiga saba bo‘ladi.Yumshoq pishloq. Mutaxassis yumshoq va tez eruvchan pishloqlarni ham muzlatib saqlamaslikni tavsiya qildi. Chunki muzda pishloq erib, ichiga bakteriyalar kiradi.Shuningdek, muzlatkichda saqlangan mol, qo‘y, parranda vqa baliq go‘shtlarini, dengiz mahsulotlarini ham ikkinchi marotaba muzlatmaslik kerak. Yoki muzlatilgan go‘shtni yana qayta muzlatmaslik kerak. Chunki bu holatda ular turli infeksiyalar keltirib chiqaradi.Xususan, tarkibida ko‘p miqdorda suv bo‘lgan sabzavotlar- bodring, karam, kabachki, ko‘kat, kartoshka, hamda sut va yogurtni ham bunday saqlamaslik kerak.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/01/18/22343734_176:0:2896:2040_1920x0_80_0_0_2476ac145c4bf48af1dd849841a346ae.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
qaysi mahsulotlarni muzlatish mumkin emas - mutaxassis javobi
qaysi mahsulotlarni muzlatish mumkin emas - mutaxassis javobi
Qaysi mahsulotlarni muzlatish mumkin emas - mutaxassis javobi
Gastroenterologning aytishicha, go‘shtni takror muzlatish mumkin emas, chunki u zaharga aylanishi mumkin
Gastroenterolog Sergey Lopatin “Doktor Piter” portaliga qaysi mahsulotlarni muzlatib saqlash mumkin emasligini aytdi.
Ushbu uch mahsulot muzlatib saqlash uchun juda zararli hisoblanadi.
Xom tuxum. Muzlatilganda tuxum po‘chog‘i sinadi, bu esa turli bakteriyalarning kirishiga saba bo‘ladi.
Yumshoq pishloq. Mutaxassis yumshoq va tez eruvchan pishloqlarni ham muzlatib saqlamaslikni tavsiya qildi. Chunki muzda pishloq erib, ichiga bakteriyalar kiradi.
Shuningdek, muzlatkichda saqlangan mol, qo‘y, parranda vqa baliq go‘shtlarini, dengiz mahsulotlarini ham ikkinchi marotaba muzlatmaslik kerak. Yoki muzlatilgan go‘shtni yana qayta muzlatmaslik kerak. Chunki bu holatda ular turli infeksiyalar keltirib chiqaradi.
Xususan, tarkibida ko‘p miqdorda suv bo‘lgan sabzavotlar- bodring, karam, kabachki, ko‘kat, kartoshka, hamda sut va yogurtni ham bunday saqlamaslik kerak.