https://oz.sputniknews.uz/20220701/qaysi-sabzavotlarni-mikrotolqinli-pechda-qizitish-mumkin-emas-25763121.html
Qaysi sabzavotlarni mikroto‘lqinli pechda qizitish mumkin emas?
Qaysi sabzavotlarni mikroto‘lqinli pechda qizitish mumkin emas?
Mutaxassisning aytishicha, mikroto‘lqinchli pechda qizitilgan redis, lavlagi va selderey salomatlikka jiddiy zarar yetkazishi mumkin.
2022-07-01T05:15+0500
2022-07-01T05:15+0500
2022-07-01T05:15+0500
bu qiziq
shifokorlar tavsiyasi
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/01/05/22081042_0:161:3071:1888_1920x0_80_0_0_e950d2faae7498a5cc6f83f4fce6e7b4.jpg
Mutaxassisning aytishicha, mikroto‘lqinchli pechda qizitilgan redis, lavlagi va selderey salomatlikka jiddiy zarar yetkazishi mumkin.Ushbu qizitilgan sabzavotlar nerv tizimiga ta’sir qiladi. Ular tarkibidagi moddalar qizitilganda, shuningdek, buyraklarga zarar qilishi yoki mahsulotdan zaharlanish mumkin.Uning qo‘shimcha qilishicha, tuzlangan sabzavotlar yoki sutli mahsulotlar ham qizitilganda foydali xususiyatlarini yo‘qotadi.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/01/05/22081042_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_142b991a82982e4dc0a3d132a32acf03.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
qaysi sabzavotlarni mikroto‘lqinli pechda qizitish mumkin emas?
qaysi sabzavotlarni mikroto‘lqinli pechda qizitish mumkin emas?
Qaysi sabzavotlarni mikroto‘lqinli pechda qizitish mumkin emas?
Parhezshunos Solomatina mikroto‘lqinli pechda qizitish mumkin bo‘lmagan sabzavotlarni aytdi.
Mutaxassisning aytishicha, mikroto‘lqinchli pechda qizitilgan redis, lavlagi va selderey salomatlikka jiddiy zarar yetkazishi mumkin.
Ushbu qizitilgan sabzavotlar nerv tizimiga ta’sir qiladi. Ular tarkibidagi moddalar qizitilganda, shuningdek, buyraklarga zarar qilishi yoki mahsulotdan zaharlanish mumkin.
“Kartoshka va baqlajonda solanin moddasi bor. Agar sabzavot qizitilsa, u zaharga aylanishi mumkin. Lavlagi, sabzi, redis, selderey tarkibidagi nitratlar esa- kanserrogen moddalarga aylanishi mumkin. Bu modda esa nevr tizimi, buyraklarni zararlaydi, homilador ayollarda esa hatto homila nobud bo‘lishiga olib kelishi mumkin. Shuningdek, bu sabzavotlarni quyosh nurida qoldirish mumkin emas”, - deydi Solomatina.
Uning qo‘shimcha qilishicha, tuzlangan sabzavotlar yoki sutli mahsulotlar ham qizitilganda foydali xususiyatlarini yo‘qotadi.