https://oz.sputniknews.uz/20220627/qaysi-sabzavotlar-qizilongach-saratoniga-olib-keladi-25657299.html
Qaysi sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga olib keladi?
Qaysi sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga olib keladi?
Sputnik O‘zbekiston
Qaysi sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga olib keladi?
2022-06-27T05:33+0500
2022-06-27T05:33+0500
2022-06-27T05:33+0500
bu qiziq
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1091/01/10910127_0:184:2991:1866_1920x0_80_0_0_f0d9d1e531f40f6b2f2449c04ec49d47.jpg
Marinadlangan sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga chalinish ehtimolini ikki barobarga oshiradi, deb xabar berdi Medikforum.Qizilo‘ngach saratoni kattalar orasida eng keng tarqalgan kasalliklar orasida 14-o‘rinda turadi. Bir qancha tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki, marinadlangan sabzavotlardan ushbu saratonga chalinish ehtimoli oshadi. Darvoqe, bunday tadqiqotlar asosan Osiyoda o‘tkazilgan.Tadqiqotlarda shuningdek, tuzlangan sabzavotlarning kanserogenligi sabablari ham ko‘rib chiqilgan. Ularning ekstraktlari mutagen va transformatsion faollikni ko‘rsatgan, qizilo‘ngach epiteliysida giperplaziya va displaziya, kemiruvchilarda o‘smalarni keltirib chiqardi.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1091/01/10910127_130:0:2861:2048_1920x0_80_0_0_792e71d0d41813157911bad5c9d2903a.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
qaysi sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga olib keladi?
qaysi sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga olib keladi?
Qaysi sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga olib keladi?
Marinadlangan sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga chalinish ehtimolini ikki barobarga oshiradi.
Marinadlangan sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga chalinish ehtimolini ikki barobarga oshiradi, deb xabar berdi Medikforum.
Qizilo‘ngach saratoni kattalar orasida eng keng tarqalgan kasalliklar orasida 14-o‘rinda turadi. Bir qancha tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki, marinadlangan sabzavotlardan ushbu saratonga chalinish ehtimoli oshadi. Darvoqe, bunday tadqiqotlar asosan Osiyoda o‘tkazilgan.
Tadqiqotlarda shuningdek, tuzlangan sabzavotlarning kanserogenligi sabablari ham ko‘rib chiqilgan. Ularning ekstraktlari mutagen va transformatsion faollikni ko‘rsatgan, qizilo‘ngach epiteliysida giperplaziya va displaziya, kemiruvchilarda o‘smalarni keltirib chiqardi.