https://oz.sputniknews.uz/20220430/bogimlarni-himoya-qiluvchi-ichimlik-malum-boldi-24301922.html
Bo‘g‘imlarni himoya qiluvchi ichimlik ma’lum bo‘ldi
Bo‘g‘imlarni himoya qiluvchi ichimlik ma’lum bo‘ldi
Sputnik O‘zbekiston
Bo‘g‘imlarni himoya qiluvchi ichimlik ma’lum bo‘ldi
2022-04-30T22:02+0500
2022-04-30T22:02+0500
2022-04-30T22:02+0500
bu qiziq
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1045/57/10455729_0:0:1200:675_1920x0_80_0_0_14b06518ca53409163db6648621ace57.jpg
Shifokorlar bo‘g‘imlar bilan muammolar paydo bo‘lganda ko‘proq ko‘k choy iste’mol qilishni tavsiya qilishmoqda.Bu haqida “Doktor Piter” nashri xabar berdi.Bo‘g‘imlardagi og‘riqni antioksidantli, yallig‘lanishga qarshi mahsulotlar yordam berishi mumkin. Polifenollarga boy bo‘lgan ko‘k choy aynan unday xususiyatga ega.Ushbu ichimlik yallig‘lanishni kamaytiradi va kemirchak yomonlashishini oldini oladi. Bundan tashqari, choy tarkibida antioksidant ko‘p. U esa bo‘g‘imlarni shikastlovchi molekulalarni yo‘q qiladi.Choydan tashqari, bo‘g‘imlar kasalliginini oldini olishda yashil bargli ko‘katlar ham yaxshi ta’sir ko‘rsatadi. Brokkoli, ismaloq va karamda S, E va K vitaminlari, shuningdek, suyaklarni mustahkamlovchi kalsiy moddasi bor.Mutaxassislar bunda sabzavotlarni qovurilgani yoki qaynatilgani emas, balki bug‘da dimlangani foydali bo‘lishini ta’kidlashadi.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1045/57/10455729_300:0:1200:675_1920x0_80_0_0_36c80290b59a8e48fb0eca501c419524.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
bo‘g‘imlarni himoya qiluvchi ichimlik ma’lum bo‘ldi
bo‘g‘imlarni himoya qiluvchi ichimlik ma’lum bo‘ldi
Bo‘g‘imlarni himoya qiluvchi ichimlik ma’lum bo‘ldi
Ko‘k choy bo‘g‘imlar salomatligi uchun eng foydali ichimlik hisoblanadi.
Shifokorlar bo‘g‘imlar bilan muammolar paydo bo‘lganda ko‘proq ko‘k choy iste’mol qilishni tavsiya qilishmoqda.
Bu haqida “Doktor Piter” nashri xabar berdi.
Bo‘g‘imlardagi og‘riqni antioksidantli, yallig‘lanishga qarshi mahsulotlar yordam berishi mumkin. Polifenollarga boy bo‘lgan ko‘k choy aynan unday xususiyatga ega.
Ushbu ichimlik yallig‘lanishni kamaytiradi va kemirchak yomonlashishini oldini oladi. Bundan tashqari, choy tarkibida antioksidant ko‘p. U esa bo‘g‘imlarni shikastlovchi molekulalarni yo‘q qiladi.
Choydan tashqari, bo‘g‘imlar kasalliginini oldini olishda yashil bargli ko‘katlar ham yaxshi ta’sir ko‘rsatadi. Brokkoli, ismaloq va karamda S, E va K vitaminlari, shuningdek, suyaklarni mustahkamlovchi kalsiy moddasi bor.
Mutaxassislar bunda sabzavotlarni qovurilgani yoki qaynatilgani emas, balki bug‘da dimlangani foydali bo‘lishini ta’kidlashadi.