https://oz.sputniknews.uz/20220410/parhezshunos-qanday-nonushta-qonda-shakarni-kamaytirishini-aytdi-23877845.html
Parhezshunos qanday nonushta qonda shakarni kamaytirishini aytdi
Parhezshunos qanday nonushta qonda shakarni kamaytirishini aytdi
Sputnik O‘zbekiston
Eat This, Not That: qonda shakarni kamaytiruvchi eng yaxshi nonushta bu- yogurt va tuxum. 10.04.2022, Sputnik O‘zbekiston
2022-04-10T06:34+0500
2022-04-10T06:34+0500
2022-04-10T06:34+0500
bu qiziq
parhez
foydali
foydali mahsulotlar
doktor maslahati
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1354/39/13543939_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_2acfe4a9a94042b495544d8fdbc1365f.jpg
Parhezshunos Liza Yanggning ta’kidlashicha, nonushtada oqsil, uglevod, kletchatkaga boy mahsulotlarni iste’mol qilish shart. Bu haqida Eat This, Not That nashri ma’lum qildi.Mutaxassis oqsilga boy mahsulotlardan yogurt, sut va tuxumni tavsiya qilgan. Uglevodlar va kletchatkalar esa non, meva-sabzavotlarda ko‘p.“Oqsil uglevodlar va kletchatka bilan uyg‘unlikda qonda shakarning ko‘payishini oldini oladi. Oqsilning o‘zi glyukoza ko‘payishini oldini oladi. Bundan tashqari, ushbu mahsulotlar to‘yinganlik hissini beradi va bunday nonushtadan so‘ng ochlikni his qilmaysiz”, - deydi shifokor.Diabetes Care tadqiqotlarida keltirilishicha, uglevodlardan oldin oqsilli oziq-ovqat va sabzavotlarni iste’mol qilish glyukozani 37% ga va 2-toifa diabet va semizlik bilan og‘rigan bemorlarda insulin ishlab chiqarishni kamaytiradi.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1354/39/13543939_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_27f354b0c26b5842a8f2992efabe333f.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
parhez, foydali, foydali mahsulotlar, doktor maslahati
parhez, foydali, foydali mahsulotlar, doktor maslahati
Parhezshunos qanday nonushta qonda shakarni kamaytirishini aytdi
Eat This, Not That: qonda shakarni kamaytiruvchi eng yaxshi nonushta bu- yogurt va tuxum.
Parhezshunos Liza Yanggning ta’kidlashicha, nonushtada oqsil, uglevod, kletchatkaga boy mahsulotlarni iste’mol qilish shart. Bu haqida Eat This, Not That nashri ma’lum qildi.
Mutaxassis oqsilga boy mahsulotlardan yogurt, sut va tuxumni tavsiya qilgan. Uglevodlar va kletchatkalar esa non, meva-sabzavotlarda ko‘p.
“Oqsil uglevodlar va kletchatka bilan uyg‘unlikda qonda shakarning ko‘payishini oldini oladi. Oqsilning o‘zi glyukoza ko‘payishini oldini oladi. Bundan tashqari, ushbu mahsulotlar to‘yinganlik hissini beradi va bunday nonushtadan so‘ng ochlikni his qilmaysiz”, - deydi shifokor.
Diabetes Care tadqiqotlarida keltirilishicha, uglevodlardan oldin oqsilli oziq-ovqat va sabzavotlarni iste’mol qilish glyukozani 37% ga va 2-toifa diabet va semizlik bilan og‘rigan bemorlarda insulin ishlab chiqarishni kamaytiradi.