Onkologiya - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 21.01.2022
Bu qiziq
Ushbu ruknimizda ilm-fan, inson sog‘ligi, foydali va zararli oziq-ovqatlar, parhez taomlar, shifokorlar maslahati va boshqa barcha uchun qiziqarli ma’lumotlar bor.

Nega har kuni pishloq iste’mol qilish mumkin emas

© Sputnik / Mediabankka o‘tishFermerskoe xozaystvo "Dak" v Belorussii
Fermerskoe xozaystvo Dak v Belorussii - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 08.04.2022
Obuna bo‘lish
Parhezshunos: har kuni pishloq iste’mol qilish ateroskleroz va gipertoniyaga olib kelishi mumkin
Pishloq juda foydali mahsulot, biroq uni har kuni tanovul qilish yaxshi oqibatlarga olib kelmaydi. Sputnik radiosi bu haqida mutaxassisning fikrini ma’lum qildi.
Shifokor-parhezshunos, tibbiyot fanlari nomzodi Andrey Bobrovskiyning aytishicha, pishloq har kuni iste’mol qilinadigan mahsulot emas. Ko‘p miqdorda u ateroskleroz (yirik qon tomirlarining zararlanishi bilan bog‘liq surunkali kasallik), yuqori qon bosimi va boshqa yurak qon-tomir kasalliklarining paydo bo‘lish xavfini oshirishi mumkin.

“Ushbu sut mahsulotini har kuni iste’mol qilib bo‘lmaydi. Chunki u yuqori kaloriyali va tarkibida zararli yog‘lar va xolesterin bor”, - deydi shifokor. Ba’zi pishloq turida tuz ko‘p.

“Kunda 100-150 gramm pishloq salomatlik uchun zararli emas. Mahsulot- oqsil, aminokislotalarga boy. Pishloq oqsilining hazm bo‘lishi yaxshi. Bu modda tufayli immunitet mustahkamlanadi, organizm barcha a’zolarining to‘g‘ri ishlashini rag‘batlantiradi. Chunki oqsil tanamizning asosiy qurilish materiali”, - deydi parhezshunos.
Yangiliklar lentasi
0