Onkologiya - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 21.01.2022
Bu qiziq
Ushbu ruknimizda ilm-fan, inson sog‘ligi, foydali va zararli oziq-ovqatlar, parhez taomlar, shifokorlar maslahati va boshqa barcha uchun qiziqarli ma’lumotlar bor.

Tez tayyor bo‘ladigan lapsha saratonga olib keladimi?

© pexels.com/MART PRODUCTIONLapsha bistrogo prigotovleniya
Lapsha bistrogo prigotovleniya - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 07.04.2022
Obuna bo‘lish
Parhezshunos: tez tayyor bo‘ladigan lapshani muntazam iste’mol qilish saraton kasalligiga olib kelishi mumkin
Parhezshunos va endokrinolog Polina Koroleva aytishiga ko‘ra, tez tayyor bo‘ladigan lapshaning salomatlikka salbiy ta’siri bor. Bu haqida “Gazeta.Ru” nashri ma’lum qildi.
Mutaxassisning ta’kidlashicha, mahsulotni qadoqlagan holda qaynatish noto‘g‘ri.
“Qadoqning qizishi turli zaharli moddalarning ajralib chiqiliga bu esa o‘z navbatida xavfli o‘simtalarning paydo bo‘lishiga olib keladi. Shuning uchun ushbu mahsulotni kattalar haftada bir marta, bolalar esa oyda bir marta iste’mol qilgani ma’qul”.
Endokrinologning qo‘shimcha qilishicha, lapshani shisha yoki keramik idishdan iste’mol qilish lozim. Oshqozon-ichak trakti kasalliklari, semizlik, qandli diabetda lapsha iste’mol qilish mumkin emas. Yoki paketchadagi maxsus qo‘shimchalarsiz iste’mol qilish kerak.
Yangiliklar lentasi
0