https://oz.sputniknews.uz/20220407/tez-tayyor-boladigan-lapsha-saratonga-olib-keladimi-23818637.html
Tez tayyor bo‘ladigan lapsha saratonga olib keladimi?
Tez tayyor bo‘ladigan lapsha saratonga olib keladimi?
Sputnik O‘zbekiston
Parhezshunos: tez tayyor bo‘ladigan lapshani muntazam iste’mol qilish saraton kasalligiga olib kelishi mumkin 07.04.2022, Sputnik O‘zbekiston
2022-04-07T06:03+0500
2022-04-07T06:03+0500
2022-04-07T06:03+0500
bu qiziq
parhez
foydali
shifokorlar tavsiyasi
mahsulot
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/04/06/23817353_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_4a21ed9e7eaf55f3002f46090d733d6d.jpg
Parhezshunos va endokrinolog Polina Koroleva aytishiga ko‘ra, tez tayyor bo‘ladigan lapshaning salomatlikka salbiy ta’siri bor. Bu haqida “Gazeta.Ru” nashri ma’lum qildi.Mutaxassisning ta’kidlashicha, mahsulotni qadoqlagan holda qaynatish noto‘g‘ri.Endokrinologning qo‘shimcha qilishicha, lapshani shisha yoki keramik idishdan iste’mol qilish lozim. Oshqozon-ichak trakti kasalliklari, semizlik, qandli diabetda lapsha iste’mol qilish mumkin emas. Yoki paketchadagi maxsus qo‘shimchalarsiz iste’mol qilish kerak.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/04/06/23817353_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_3edccdcc5fe3b7507ad20e5adc1f051e.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
parhez, foydali, shifokorlar tavsiyasi, mahsulot
parhez, foydali, shifokorlar tavsiyasi, mahsulot
Tez tayyor bo‘ladigan lapsha saratonga olib keladimi?
Parhezshunos: tez tayyor bo‘ladigan lapshani muntazam iste’mol qilish saraton kasalligiga olib kelishi mumkin
Parhezshunos va endokrinolog Polina Koroleva aytishiga ko‘ra, tez tayyor bo‘ladigan lapshaning salomatlikka salbiy ta’siri bor. Bu haqida “Gazeta.Ru” nashri ma’lum qildi.
Mutaxassisning ta’kidlashicha, mahsulotni qadoqlagan holda qaynatish noto‘g‘ri.
“Qadoqning qizishi turli zaharli moddalarning ajralib chiqiliga bu esa o‘z navbatida xavfli o‘simtalarning paydo bo‘lishiga olib keladi. Shuning uchun ushbu mahsulotni kattalar haftada bir marta, bolalar esa oyda bir marta iste’mol qilgani ma’qul”.
Endokrinologning qo‘shimcha qilishicha, lapshani shisha yoki keramik idishdan iste’mol qilish lozim. Oshqozon-ichak trakti kasalliklari, semizlik, qandli diabetda lapsha iste’mol qilish mumkin emas. Yoki paketchadagi maxsus qo‘shimchalarsiz iste’mol qilish kerak.