https://oz.sputniknews.uz/20220309/kimga-sariyog-istemol-qilish-mumkin-emas-23209487.html
Sariyog‘ning qanday zarari bor?
Sariyog‘ning qanday zarari bor?
Sputnik O‘zbekiston
Nutritsiolog Stepanova: allergiya va yurak kasalliklarida sariyog‘ iste’mol qilish mumkin emas
2022-03-09T06:32+0500
2022-03-09T06:32+0500
2022-03-09T18:41+0500
bu qiziq
foydali mahsulotlar
foydali
shifokor
shifokorlar tavsiyasi
parhez
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/03/09/23223667_0:175:3019:1873_1920x0_80_0_0_a30ff2270905e59f3e8e531f607a0d34.jpg
Yallig‘lanish bo‘lsa sariyog‘ iste’mol qilish organizmning umumiy holatiga jiddiy ta’sir qilishi mumkin. Bu haqida nutritsiolog Alena Stepanova RIA Novostiga ma’lum qildi.Agar yuqorida keltirilgan kasalliklar bo‘lmasa, meyorda sariyog‘ iste’mol qilish salomatlik uchun hatto foydali bo‘ladi. Chunki sariyog‘ tarkibida immunitet uchun yog‘ni parchalovchi vitaminlar mavjud. Hamda hazm qilish va miya faoliyati uchun ham ijobiy ta’sior qiluvchi moddalar mavjud.Kattalar uchun bir kunda 20-30 gramm, bolalar uchun 10 gramm sariyog‘ iste’mol qilish meyor hisoblanadi.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/03/09/23223667_144:0:2875:2048_1920x0_80_0_0_86ea2f3dca68463f6c261a3fd6b48137.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
nutritsiolog allergiya yurak kasalliklari sariyog‘ iste’moli
nutritsiolog allergiya yurak kasalliklari sariyog‘ iste’moli
Sariyog‘ning qanday zarari bor?
06:32 09.03.2022 (yangilandi: 18:41 09.03.2022) Allergiya va yurak kasalliklari jarayonida sariyog‘ iste’mol qilish mumkin emas - parhezshunos.
Yallig‘lanish bo‘lsa sariyog‘ iste’mol qilish organizmning umumiy holatiga jiddiy ta’sir qilishi mumkin. Bu haqida nutritsiolog Alena Stepanova RIA Novostiga ma’lum qildi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, allergiya, laktoza hazm qila olmaslik va autoimmun kasalliklarida (surunkali yallig‘lanish kabi) sariyog‘ iste’mol qilish zararli. Shuningdek, tarkibida xolesterin miqdori ko‘pligi sabab yurak-qon tomir kasalliklariga chalinganlar ham sariyog‘ iste’mol qilmasligi lozim.
Agar yuqorida keltirilgan kasalliklar bo‘lmasa, meyorda sariyog‘ iste’mol qilish salomatlik uchun hatto foydali bo‘ladi. Chunki sariyog‘ tarkibida immunitet uchun yog‘ni parchalovchi vitaminlar mavjud. Hamda hazm qilish va miya faoliyati uchun ham ijobiy ta’sior qiluvchi moddalar mavjud.
Kattalar uchun bir kunda 20-30 gramm, bolalar uchun 10 gramm sariyog‘ iste’mol qilish meyor hisoblanadi.