https://oz.sputniknews.uz/20220210/organizmni-tiklashga-yordam-beradigan-ichimliklar-22653637.html
Koronavirusdan so‘ng organizmni tiklashga yordam beradigan ichimliklar
Koronavirusdan so‘ng organizmni tiklashga yordam beradigan ichimliklar
Sputnik O‘zbekiston
Ma’lumki kasallik vaqtida va undan so‘ng ko‘proq suv ichish tavsiya qilinadi. Aynan toza suv virusli kasalliklardan so‘ng organizmni tozalashga yordam beradi COVID-19 dan so‘ng tezroq tiklanish uchun klyukvali mors ichimligini kiritish zarur.
2022-02-10T22:30+0500
2022-02-10T22:30+0500
2022-02-10T22:30+0500
bu qiziq
covid-19 umumjahon pandemiyasi
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/02/08/22615564_0:161:3071:1888_1920x0_80_0_0_7be6c754472ad34e1b5a25f3d1e7cef0.jpg
Ma’lumki kasallik vaqtida va undan so‘ng ko‘proq suv ichish tavsiya qilinadi. Aynan toza suv virusli kasalliklardan so‘ng organizmni tozalashga yordam beradi.“Biroq COVID-19dan so‘ng tezroq tiklanish uchun ratsionga mors ichimligini kiritish zarur”, - dedi parhezshunos Anjelika Duval Sputnik radiosiga bergan intervyusida.Mutaxassisning ta’kidlashicha, mors uchun eng maqbul mahsulotlar chakanda va klyukva (qizil nordon meva) rezavor mevalaridir.Muhim: ichimlikni qaynatish mumkin emas. Qaynatilganda morsning foydali xususiyatlari yo‘qoladi.Shuningdek, parhezshunosning so‘zlariga ko‘ra, ko‘k choy va mevalar qo‘shilgan damlamalar ham yaxshi natija beradi. Mevalardan klyukva, apelsin yoki olma qo‘shish mumkin.“Har doimgidek ko‘k choy damlaymiz. Unga ikki bo‘lak apelsin, ikki qoshiq klyukva solamiz. Muzlatilgan klyukva ham bo‘ladi. Va 40-50 daqiqaga ichimlikni olib qo‘yamiz. Uni kun davomida iste’mol qilish mumkin. Biroq ichimlik sovigandan so‘ng unga qaynatilgan suv solish mumkin emas”, - deydi parhezshunos.Mavzuga oid:
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/02/08/22615564_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_1e1ee4592f9bd770f661a15ef760ca59.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
koronavirusni davolash koronavirus aniqlansa nima qilish kerak koronavirus kasalligi haqida uyda davolanish organizmni davolash klyukva mors ichimlik
koronavirusni davolash koronavirus aniqlansa nima qilish kerak koronavirus kasalligi haqida uyda davolanish organizmni davolash klyukva mors ichimlik
Koronavirusdan so‘ng organizmni tiklashga yordam beradigan ichimliklar
Bir necha daqiqa davomida tayyorlanadigan ushbu ichimliklar koronavirus kasalligidan so‘ng organizmni tiklashga yordam beradi.
Ma’lumki kasallik vaqtida va undan so‘ng ko‘proq suv ichish tavsiya qilinadi. Aynan toza suv virusli kasalliklardan so‘ng organizmni tozalashga yordam beradi.
“Biroq COVID-19dan so‘ng tezroq tiklanish uchun ratsionga mors ichimligini kiritish zarur”, - dedi parhezshunos Anjelika Duval Sputnik radiosiga bergan intervyusida.
Mutaxassisning ta’kidlashicha, mors uchun eng maqbul mahsulotlar chakanda va klyukva (qizil nordon meva) rezavor mevalaridir.
“Ikki litr suvni 80 darajagacha qizitamiz. Suvga 200 grammcha tozalab yuvilgan rezavorlarni qo‘shamiz. Shirin ta’mga ega bo‘lishi uchun qulupnay solamiz, ya’ni qulupnay-chakanda yoki qulupnay va klyukva mevasi. Blenderda masalliqlarni yaxshilab maydalaymiz va mors tayyor”, - deydi shifokor.
Muhim: ichimlikni qaynatish mumkin emas. Qaynatilganda morsning foydali xususiyatlari yo‘qoladi.
Shuningdek, parhezshunosning so‘zlariga ko‘ra, ko‘k choy va mevalar qo‘shilgan damlamalar ham yaxshi natija beradi. Mevalardan klyukva, apelsin yoki olma qo‘shish mumkin.
“Har doimgidek ko‘k choy damlaymiz. Unga ikki bo‘lak apelsin, ikki qoshiq klyukva solamiz. Muzlatilgan klyukva ham bo‘ladi. Va 40-50 daqiqaga ichimlikni olib qo‘yamiz. Uni kun davomida iste’mol qilish mumkin. Biroq ichimlik sovigandan so‘ng unga qaynatilgan suv solish mumkin emas”, - deydi parhezshunos.