https://oz.sputniknews.uz/20220209/norvegiyalik-olimlar-uzoq-umr-menyusini-tuzishdi-22640046.html
Norvegiyalik olimlar “uzoq umr” menyusini tuzishdi
Norvegiyalik olimlar “uzoq umr” menyusini tuzishdi
Sputnik O‘zbekiston
Mutaxassislar dukkakli mahsulotlar, baliq, yong‘oq, meva-sabzavotlar va grammdan ko‘p bo‘lmagan oq go‘sht iste’mol qilishni tavsiya qilishmoqda.
2022-02-09T22:30+0500
2022-02-09T22:30+0500
2022-02-09T22:30+0500
bu qiziq
foydali mahsulotlar
shifokorlar tavsiyasi
yog‘li taomlar
sog‘liq
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e5/0c/17/21922244_0:101:1920:1181_1920x0_80_0_0_dc3259b460b7af07c7ffd761f2d4573a.jpg
Norvegiyalik olimlar umrni bir yildan ko‘proq muddatga uzaytiradigan parhez tuzishdi. Bu haqida The Daily Mail nashri xabar bermoqda.Bergen universiteti mutaxassislarining ta’kidlashicha, G‘arb mamlakatlari aholisi tarkibida shakar va tuz bo‘lgan hamda qayta ishlangan qizil go‘sht mahsulotlarini ko‘p iste’mol qiladi.Bunday oziq-ovqat semirish, yurak-qon-tomir, qandli diabet va saraton kasalliklariga olib keladi. Buyuk Britaniyada katta yoshli aholining yarmi, AQShda esa aholining yarmi ortiqcha vazndan aziyat chekadi.Va shu bilan birgalikda qizil va dudlangan go‘sht, kolbasa, sosiskalardan butunlay voz kechish lozim.Bunday parhezga amal qilgan 20 yoshli inson umrini taxminan 13-yilga, 60 yoshli kishi 8,5 yilga, 80 yoshli inson esa 3,5 yilga uzaytira olishi mumkin.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e5/0c/17/21922244_106:0:1814:1281_1920x0_80_0_0_1cf1bb9e22b099b45895e5f85b4b2ef6.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
olimlar uzoq umr baliq, yong‘oq, dukkakli mahsulotlar meva-sabzavotlar oq go‘sht
olimlar uzoq umr baliq, yong‘oq, dukkakli mahsulotlar meva-sabzavotlar oq go‘sht
Norvegiyalik olimlar “uzoq umr” menyusini tuzishdi
Tarkibida shakar va tuz bo‘lgan hamda qayta ishlangan qizil go‘sht mahsulotlarini ko‘p iste’mol qilish - qandli diabet va saraton kasalliklariga olib keladi.
Norvegiyalik olimlar umrni bir yildan ko‘proq muddatga uzaytiradigan parhez tuzishdi. Bu haqida The Daily Mail nashri xabar bermoqda.
Bergen universiteti mutaxassislarining ta’kidlashicha, G‘arb mamlakatlari aholisi tarkibida shakar va tuz bo‘lgan hamda qayta ishlangan qizil go‘sht mahsulotlarini ko‘p iste’mol qiladi.
Bunday oziq-ovqat semirish, yurak-qon-tomir, qandli diabet va saraton kasalliklariga olib keladi. Buyuk Britaniyada katta yoshli aholining yarmi, AQShda esa aholining yarmi ortiqcha vazndan aziyat chekadi.
Tadqiqotchilar bir kunda 200 gr. don mahsulotlari, 200 gr. baliq, 25 gr. yong‘oq, 200 gr. dukkakli mahsulotlar, 40 gr. meva-sabzavotlar va 50 grammdan ko‘p bo‘lmagan oq go‘sht iste’mol qilishni tavsiya qilishmoqda.
Va shu bilan birgalikda qizil va dudlangan go‘sht, kolbasa, sosiskalardan butunlay voz kechish lozim.
Bunday parhezga amal qilgan 20 yoshli inson umrini taxminan 13-yilga, 60 yoshli kishi 8,5 yilga, 80 yoshli inson esa 3,5 yilga uzaytira olishi mumkin.