https://oz.sputniknews.uz/20220129/ichaklar-faoliyatini-yaxshilaydigan-ziravor-nomi-malum-boldi-22414486.html
Ichaklar faoliyatini yaxshilaydigan ziravor nomi ma’lum bo‘ldi
Ichaklar faoliyatini yaxshilaydigan ziravor nomi ma’lum bo‘ldi
Sputnik O‘zbekiston
Nutritsiolog Muravskaya: kurkuma (zarcho‘va) saraton kasalligini oldini olish xususiyatiga ega va ovqat hazm qilish jarayonini meyorlashtiradi 29.01.2022, Sputnik O‘zbekiston
2022-01-29T06:10+0500
2022-01-29T06:10+0500
2022-01-29T06:10+0500
bu qiziq
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/01/1b/22414674_0:50:960:590_1920x0_80_0_0_e7ba4f0025242376ef4674aa21c9621d.jpg
Nutritsiolog Yekaterina Muravskaya zarcho‘va (kurkuma) ziravorini muntazam iste’mol qilish jigar va oshqozon-ichak trakti faoliyatini meyorlashtirishi haqida ta’kidladi. Bu haqida mutaxassis RIA Novostiga so‘zlab berdi.Uning so‘zlariga ko‘ra, kurkuma ziravori - bebaho antiseptik va antibakterial vosita. “Shu bilan birga ushbu mahsulot saraton kasalligini oldini olish xususiyatiga ham ega. Qadimdan Osiyo mamlakatlarida ushbu mahsulot turli jigar kasalliklarida eng yaxshi vosita sifatida tavsiya qilingan”,- deydi mutaxassis.Kurkuma o‘t pufagi hamda hazm qilish faoliyatini yaxshilaydi. “Bundan tashqari ushbu ziravor miya faoliyatiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Biroq undan allergiya hamda qandli diabetga qarshi dori vositalarini iste’mol qilayotgan insonlar foydalanishi mumkin emas”,- deydi nutritsiolog.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/01/1b/22414674_54:0:907:640_1920x0_80_0_0_12bb52347fda40da2c04255a3eacc737.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
shifokorlar tavsiyasi
Ichaklar faoliyatini yaxshilaydigan ziravor nomi ma’lum bo‘ldi
Nutritsiolog Muravskaya: kurkuma (zarcho‘va) saraton kasalligini oldini olish xususiyatiga ega va ovqat hazm qilish jarayonini meyorlashtiradi
Nutritsiolog Yekaterina Muravskaya zarcho‘va (kurkuma) ziravorini muntazam iste’mol qilish jigar va oshqozon-ichak trakti faoliyatini meyorlashtirishi haqida ta’kidladi. Bu haqida mutaxassis RIA Novostiga so‘zlab berdi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, kurkuma ziravori - bebaho antiseptik va antibakterial vosita. “Shu bilan birga ushbu mahsulot saraton kasalligini oldini olish xususiyatiga ham ega. Qadimdan Osiyo mamlakatlarida ushbu mahsulot turli jigar kasalliklarida eng yaxshi vosita sifatida tavsiya qilingan”,- deydi mutaxassis.
Kurkuma o‘t pufagi hamda hazm qilish faoliyatini yaxshilaydi. “Bundan tashqari ushbu ziravor miya faoliyatiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Biroq undan allergiya hamda qandli diabetga qarshi dori vositalarini iste’mol qilayotgan insonlar foydalanishi mumkin emas”,-
deydi nutritsiolog.