https://oz.sputniknews.uz/20211231/qaysi-yangi-yil-taomlari-zararli--gastroenterolog-21668206.html
Qaysi yangi yil taomlari zararli
Qaysi yangi yil taomlari zararli
Odatda Yangi yil dasturxoni toʻkin, mazali va kaloriyali taomlarga boy boʻladi. Ammo, baʼzi taomlar organizm uchun zararli. Qaysi taomlar xavfli va qanday qilib organizmni yangi yil kuni “avaylash” kerak.
2021-12-31T16:48+0500
2021-12-31T16:48+0500
2021-12-31T17:20+0500
jamiyat
yangi yil
yogʻli taomlar
shifokorlar tavsiyasi
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1311/23/13112336_20:0:982:541_1920x0_80_0_0_971432315a780b5712a5f6d463258d03.jpg
Yangi yil dasturxonidagi qanday taomlar hazm qilishga kuchli taʼsir qilishi mumkin? Gastroeterolog, diyetolog, tibbiyot fanlari nomzodi Irina Berejnaya bu haqda RT ga bergan intervyusida maʼlum qildi.Shifokorning fikricha, Yangi yil dasturxonidagi xavfli taomlar - bu tarkibida koʻp miqdorda yogʻli qoʻshimchalar boʻlgan salatlardir.Oshqozon, jigar faoliyatiga nafaqat salatlar, balki mayonez, pishloq, yongʻoq qoʻshilgan har qanday taom yomon taʼsir qilishi mumkin. Qovurilgan goʻsht esa organizmni batamom “qiynab qoʻyadi”.Gastroenterolog tarkibida hazmi yengil mahsulotlar boʻlgan salatlar, gazaklarni isteʼmol qilishni tavsiya qildi. “Ogʻir” taomlarni esa Yangi yilning birinchi kunlari isteʼmol qilgan maʼqul.“Agar shunday qilsak, organizmga ancha foydali va xavfsiz boʻladi. Kam miqdorda taom isteʼmol qilsak, organizm koʻtara oladi. Shuni yodda tutish kerakki, odatda tungi soat 12 dan soʻng ovqatlanishni boshlaymiz va deyarli jismoniy harakat qilmaymiz”- deya xulosa qildi gastroenterolog.
Sputnik Oʻzbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Oʻzbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik Oʻzbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1311/23/13112336_140:0:861:541_1920x0_80_0_0_195d74d0447449b38d48bf09c3298da1.jpgSputnik Oʻzbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
yangi yil taomlari qaysi taom zararli
yangi yil taomlari qaysi taom zararli
Qaysi yangi yil taomlari zararli
Odatda Yangi yil dasturxoni toʻkin, mazali va kaloriyali taomlarga boy boʻladi. Ammo, baʼzi taomlar organizm uchun zararli. Qaysi taomlar xavfli va qanday qilib organizmni yangi yil kuni “avaylash” kerak - bu borada gastroenterolog tavsiya berdi.
Yangi yil dasturxonidagi qanday taomlar hazm qilishga kuchli taʼsir qilishi mumkin? Gastroeterolog, diyetolog, tibbiyot fanlari nomzodi Irina Berejnaya bu haqda
RT ga bergan intervyusida maʼlum qildi.
Shifokorning fikricha, Yangi yil dasturxonidagi xavfli taomlar - bu tarkibida koʻp miqdorda yogʻli qoʻshimchalar boʻlgan salatlardir.
“Tarkibida mayonez boʻlgan taomlar organizm uchun foydali emas. Biz sevib isteʼmol qiladigan olivye salati ham organizm uchun yetarlicha xavfli, hazmi ogʻir taomlar sirasiga kiradi” – deydi Berejnaya.
Oshqozon, jigar faoliyatiga nafaqat salatlar, balki mayonez, pishloq, yongʻoq qoʻshilgan har qanday taom yomon taʼsir qilishi mumkin. Qovurilgan goʻsht esa organizmni batamom “qiynab qoʻyadi”.
Gastroenterolog tarkibida hazmi yengil mahsulotlar boʻlgan salatlar, gazaklarni isteʼmol qilishni tavsiya qildi. “Ogʻir” taomlarni esa Yangi yilning birinchi kunlari isteʼmol qilgan maʼqul.
“Agar shunday qilsak, organizmga ancha foydali va xavfsiz boʻladi. Kam miqdorda taom isteʼmol qilsak, organizm koʻtara oladi. Shuni yodda tutish kerakki, odatda tungi soat 12 dan soʻng ovqatlanishni boshlaymiz va deyarli jismoniy harakat qilmaymiz”- deya xulosa qildi gastroenterolog.