https://oz.sputniknews.uz/20211219/qanday-ichimlik-xolestirinni-kamaytirib-yurakni-himoya-qiladi-21829560.html
Qanday ichimlik xolestirinni kamaytirib, yurakni himoya qiladi?
Qanday ichimlik xolestirinni kamaytirib, yurakni himoya qiladi?
Sputnik O‘zbekiston
Zardob oqsili xolestirinni kamaytiradi.
2021-12-19T06:00+0500
2021-12-19T06:00+0500
2021-12-19T06:00+0500
jamiyat
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1094/28/10942885_0:0:1200:675_1920x0_80_0_0_147e49feb4a08cc4e2e1892b365f8529.jpg
Zardob oqsilini iste’mol qilish “yomon” xolestirin miqdorini kamaytirib, “yaxshi”larining ko‘payishiga va shu bilan yurakni himoya qiliga sabab bo‘ladi, deyiladi Daily Express xabarida.Zardob oqsilidan mushak massalarini ko‘paytirish uchun foydalaniladi. U kokteyl uchun poroshok sifatida chiqariladi.Shuningdek, eriydigan ozuqaviy tolalarga boy mahsulotlar iste’mol qilish tavsiya qilingan. Bir sutkada 3 gramm mahsulot yetarli. Xususan, ratsionga ko‘proq meva-sabzavotlar, suli yormasi hamda oddiy makaronlar o‘rniga donli makaronlar iste’mol qilish tavsiya qilingan.Oziq-ovqatlardan tashqari, jismoniy faollik, jumladan, aerobik mashqlar ham muhim.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/1094/28/10942885_150:0:1050:675_1920x0_80_0_0_f9d62e9c9cf9ec69e8339d11de134cf8.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
qanday ichimlik xolestirinni kamaytirib, yurakni himoya qiladi?
qanday ichimlik xolestirinni kamaytirib, yurakni himoya qiladi?
Qanday ichimlik xolestirinni kamaytirib, yurakni himoya qiladi?
Daily Express nashriga ko‘ra, zardob oqsili xolestirinni kamaytiradi.
Zardob oqsilini iste’mol qilish “yomon” xolestirin miqdorini kamaytirib, “yaxshi”larining ko‘payishiga va shu bilan yurakni himoya qiliga sabab bo‘ladi, deyiladi Daily Express xabarida.
Zardob oqsilidan mushak massalarini ko‘paytirish uchun foydalaniladi. U kokteyl uchun poroshok sifatida chiqariladi.
“Zardob oqsilini kunlik ratsionga qo‘shish bilan bir qatorda, yomon xolesterin miqdorini kamaytiradigan boshqa mahsulotlarni ham ko‘proq iste’mol qilish lozim”-deyilgan xabarda.
Shuningdek, eriydigan ozuqaviy tolalarga boy mahsulotlar iste’mol qilish tavsiya qilingan. Bir sutkada 3 gramm mahsulot yetarli. Xususan, ratsionga ko‘proq meva-sabzavotlar, suli yormasi hamda oddiy makaronlar o‘rniga donli makaronlar iste’mol qilish tavsiya qilingan.
Oziq-ovqatlardan tashqari, jismoniy faollik, jumladan, aerobik mashqlar ham muhim.