Qanday ichimlik xolestirinni kamaytirib, yurakni himoya qiladi?

Ovsanie xlopya - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 19.12.2021
Obuna bo‘lish
Daily Express nashriga ko‘ra, zardob oqsili xolestirinni kamaytiradi.
Zardob oqsilini iste’mol qilish “yomon” xolestirin miqdorini kamaytirib, “yaxshi”larining ko‘payishiga va shu bilan yurakni himoya qiliga sabab bo‘ladi, deyiladi Daily Express xabarida.
Zardob oqsilidan mushak massalarini ko‘paytirish uchun foydalaniladi. U kokteyl uchun poroshok sifatida chiqariladi.

“Zardob oqsilini kunlik ratsionga qo‘shish bilan bir qatorda, yomon xolesterin miqdorini kamaytiradigan boshqa mahsulotlarni ham ko‘proq iste’mol qilish lozim”-deyilgan xabarda.

Shuningdek, eriydigan ozuqaviy tolalarga boy mahsulotlar iste’mol qilish tavsiya qilingan. Bir sutkada 3 gramm mahsulot yetarli. Xususan, ratsionga ko‘proq meva-sabzavotlar, suli yormasi hamda oddiy makaronlar o‘rniga donli makaronlar iste’mol qilish tavsiya qilingan.
Oziq-ovqatlardan tashqari, jismoniy faollik, jumladan, aerobik mashqlar ham muhim.
Yangiliklar lentasi
0