https://oz.sputniknews.uz/20211218/quruq-mevaning-sifatlisini-qanday-tanlash-mumkin-21828822.html
Quruq mevaning sifatlisini qanday tanlash mumkin?
Quruq mevaning sifatlisini qanday tanlash mumkin?
Sputnik O‘zbekiston
Diyetolog - quruq mevaning tashqi ko‘rinishi sog‘lik uchun zararli ekanligidan ogohlantirishi mumkin.
2021-12-18T06:00+0500
2021-12-18T06:00+0500
2021-12-18T06:00+0500
jamiyat
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/394/49/3944940_0:162:3067:1887_1920x0_80_0_0_f9845385a6647731d4912b6a2041af5a.jpg
“Quruq meva xarid qilayotganda, uning tashqi ko‘rinishga e’tibor berish lozim. Mevaning ko‘rinishi uning yashirin zararli jihatlaridan ogohlantirishi mumkin”, deydi diyetolog Svetlana Panchenko RIA Novostiga bergan intervyusida.Ekspertning so‘zlariga ko‘ra, ko‘pgina quruq mevalar uzoq saqlash va parazitlardan himoya qilish uchun oltingugurt dioksidi bilan qayta ishlanadi. "Yaltiramagan, yorilmagan, tabiiy hidli, oddiy, danakli quruq mevani xarid qilgan ma’qul. Agar u yong‘oq bo‘lsa, po‘stlog‘i shunday bo‘lishi kerak”, deb qo‘shimcha qildi diyetolog.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/394/49/3944940_167:0:2898:2048_1920x0_80_0_0_41ef5c10a60e636f7051fc0e44092357.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
quruq mevaning sifatlisini qanday tanlash mumkin?
quruq mevaning sifatlisini qanday tanlash mumkin?
Quruq mevaning sifatlisini qanday tanlash mumkin?
Parhezshunos: quruq mevaning tashqi ko‘rinishi sog‘lik uchun zararli ekanligidan ogohlantirishi mumkin.
“Quruq meva xarid qilayotganda, uning tashqi ko‘rinishga e’tibor berish lozim. Mevaning ko‘rinishi uning yashirin zararli jihatlaridan ogohlantirishi mumkin”, deydi diyetolog Svetlana Panchenko RIA Novostiga bergan intervyusida.
“Quruq mevaning ko‘rinishi uning qanday quritilgani va qayta ishlangani haqida belgi berishi kerak. Agar mevaning ko‘rinishi yaltiroq va yumshoq bo‘lsa, glitserin yoki yog‘ bilan qayta ishlangan bo‘lishi mumkin. Masalan, quritilgan xurmo shakarli siropda ivitilgani sabab yaltiraydi”, deydi Panchenko.
Ekspertning so‘zlariga ko‘ra, ko‘pgina quruq mevalar uzoq saqlash va parazitlardan himoya qilish uchun oltingugurt dioksidi bilan qayta ishlanadi.
"Yaltiramagan, yorilmagan, tabiiy hidli, oddiy, danakli quruq mevani xarid qilgan ma’qul. Agar u yong‘oq bo‘lsa, po‘stlog‘i shunday bo‘lishi kerak”, deb qo‘shimcha qildi diyetolog.