https://oz.sputniknews.uz/20170321/Xalisa-qadimiy-navroz-taomi-5016424.html
Xalisa - qadimiy Navro‘z taomi
Xalisa - qadimiy Navro‘z taomi
Sputnik O‘zbekiston
Xalisa yoki Halim O‘rta Osiyo va O‘rta Sharq mamlakatlarida qadimiy taomlardan biri. Ko‘p kishilar u haqida eshitgan, ba’zilar tatib ko‘rgan bo‘lsada, uni qanday... 21.03.2017, Sputnik O‘zbekiston
2017-03-21T12:55+0500
2017-03-21T12:55+0500
2017-03-21T12:55+0500
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/501/63/5016309_0:2082:998:2646_1920x0_80_0_0_b9d81034d3163a75337c78ffeea576f4.png
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2017
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/501/63/5016309_0:2050:998:2678_1920x0_80_0_0_b2640ab69fa9909ba339c1aefd8a4275.pngSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
multimedia
Xalisa - qadimiy Navro‘z taomi
Xalisa yoki Halim O‘rta Osiyo va O‘rta Sharq mamlakatlarida qadimiy taomlardan biri. Ko‘p kishilar u haqida eshitgan, ba’zilar tatib ko‘rgan bo‘lsada, uni qanday pishirishni biladiganlar juda kam. Bugungi infografikamizda xalisaning batafsil retsepti bilan tanishing.
Xalisa (Halim) Navro‘z bayrami kunlari albatta tayyorlangan. Uni bug‘doy, go‘sht va sabzavotlardan tayyorlashgan. Sumalak odatda ayollar tomonidan pishirilsa, Halim pishirish — ko‘proq erkaklar vazifasi bo‘lgan. Xalisa pishirish uchun o‘rtacha 10 soat vaqt kerak bo‘ladi. Bugungi infografikamizda xalisaning batafsil retsepti bilan tanishing. Navro‘z muborak va yoqimli ishtaha!