TOShKENT, 6 sen – Sputnik. Tuzni meyorida iste’mol qilish inson yurak-qon tomir tizimiga ko‘p salbiy ta’sir qilmaydi. Bu haqda Yevropa kardiologlar uyushmasi hisobotida aytilgan. RIA Novosti xabariga asosan.
“Tadqiqotlarimiz natijalari tuzni iste’mol qilish va yurak-qon tomir kasalliklari yoki o‘lim o‘rtasidagi bog‘liqlikni o‘rgangan ko‘pgina ilmiy izlanishlarga to‘liq mos keldi, shuningdek ular ozgina tuzning zararli ekanligi haqidagi keng tarqalgan salbiy fikrni qo‘llab-quvvatlamaydi", - dedi Kanadagi Makmaster universiteti professori Salim Yusuf.
Uning so‘zlariga ko‘ra, kuniga 6 grammdan ortiq tuz iste’mol qilish salomatlikka salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin.
Shuningdek, yurak-qon tomir tizimiga foydali ta’sir ko‘rsatadigan foydali moddalar nafaqat meva va sabzavotlarda, balki yong‘oq, sut mahsulotlari va go‘shtda ham mavjudligini ta’kidladi.