https://oz.sputniknews.uz/20221205/sovuqda-organizmni-issiq-saqlaydigan-mahsulotlar-30493061.html
Sovuqda organizmni issiq saqlaydigan mahsulotlar
Sovuqda organizmni issiq saqlaydigan mahsulotlar
Sputnik O‘zbekiston
Mutaxassisning aytishicha, sovuq havoda yog‘ va oqsilli taomlarga ko‘proq e’tibor qaratish lozim. 05.12.2022, Sputnik O‘zbekiston
2022-12-05T22:33+0500
2022-12-05T22:33+0500
2022-12-05T22:33+0500
bu qiziq
salomatlik
shifokorlar tavsiyasi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e4/09/1e/15085371_0:0:2000:1125_1920x0_80_0_0_bbacd3ba5e64ba105330d1924d1af3cd.jpg
Shifokor-parhezshunos, endokrinolog Natalya Lazurenkoning aytishicha, sovuq ob-havo sharoitida ratsionga ko‘proq oqsil va yog‘larga ega mahsulotlarni kiritish kerak.Uning aytishicha, organizmni issiq saqlash uchun mushak massalari yetarlicha bo‘lishi lozim.Shuningdek, menyuda ko‘proq vitaminlarga ham e’tibor qaratish zarur. Tuzli karam va sho‘r bodring ham organizmga ijobiy ta’sir qiladi. Biroq, ularni meyorda iste’mol qilishni unutmaslik lozim.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e4/09/1e/15085371_207:0:1927:1290_1920x0_80_0_0_1281e492e02b2d06962147836fc5f03a.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
salomatlik, shifokorlar tavsiyasi
salomatlik, shifokorlar tavsiyasi
Sovuqda organizmni issiq saqlaydigan mahsulotlar
Mutaxassisning aytishicha, sovuq havoda yog‘ va oqsilli taomlarga ko‘proq e’tibor qaratish lozim.
Shifokor-parhezshunos, endokrinolog Natalya Lazurenkoning aytishicha, sovuq ob-havo sharoitida ratsionga ko‘proq oqsil va yog‘larga ega mahsulotlarni kiritish kerak.
Uning aytishicha, organizmni issiq saqlash uchun mushak massalari yetarlicha bo‘lishi lozim.
“Bunda bizga hayvon oqsillari yordam beradi. Bu tuxum, parranda va qoramol go‘shtlari, baliq, sut mahsulotlari”, - deydi shifokor.
Shuningdek, menyuda ko‘proq vitaminlarga ham e’tibor qaratish zarur. Tuzli karam va sho‘r bodring ham organizmga ijobiy ta’sir qiladi. Biroq, ularni meyorda iste’mol qilishni unutmaslik lozim.