https://oz.sputniknews.uz/20221007/parhezshunos-qaysi-mahsulotlarda-shakar-kop-yashiringanini-aytdi-28913286.html
Parhezshunos qaysi mahsulotlarda shakar ko‘p “yashiringanini” aytdi
Parhezshunos qaysi mahsulotlarda shakar ko‘p “yashiringanini” aytdi
Sputnik O‘zbekiston
Shakar yashiringan mahsulotlarini ko‘p iste’mol qilish qonda glyukoza miqdorini oshirib, semizlikdan tashqari tomirlar shikastlanishiga olib keladi. 07.10.2022, Sputnik O‘zbekiston
2022-10-07T22:00+0500
2022-10-07T22:00+0500
2022-10-07T22:00+0500
bu qiziq
salomatlik
shifokorlar tavsiyasi
doktor maslahati
sog‘liq
foydali
foydali mahsulotlar
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/378/97/3789713_0:160:3077:1890_1920x0_80_0_0_a992c2f247df2be3d3f313886864083c.jpg
Parhezshunos Yelena Solomatina tarkibida yashirin shakar bo‘lgan mahsulotlarni aytdi.Bunga asal, shirin mevalar va rezavorlar kiradi. Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, shakar ayniqsa banan, xurmo va uzum mevalarida ko‘p. Asal fruktoza manbaiga ega. U insulin chiqarishni qo‘zg‘atmaydi, biroq u sababli yaxshigina semirish mumkin.Shuningdek, shifokor yuqori glikemik indeksli mahsulotlar - yushmoq makaron, manna bo‘tqasi, oq guruch, kolbasa, sosiska va turli souslarning xavfli xususiyatlaridan ogohlantirdi.Tarkibida shakar ko‘p bo‘lgan mahsulotlar nafaqat qonda glyukoza miqdorini oshiradi, balki qandli diabet, tomirlar shikastlanishiga olib keladi.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/378/97/3789713_172:0:2903:2048_1920x0_80_0_0_0a447f8a075b5d6bcce93488c7ff216f.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
salomatlik, shifokorlar tavsiyasi, doktor maslahati, sog‘liq, foydali, foydali mahsulotlar
salomatlik, shifokorlar tavsiyasi, doktor maslahati, sog‘liq, foydali, foydali mahsulotlar
Parhezshunos qaysi mahsulotlarda shakar ko‘p “yashiringanini” aytdi
Shakar yashiringan mahsulotlarini ko‘p iste’mol qilish qonda glyukoza miqdorini oshirib, semizlikdan tashqari tomirlar shikastlanishiga olib keladi.
Parhezshunos Yelena Solomatina tarkibida yashirin shakar bo‘lgan mahsulotlarni aytdi.
Bunga asal, shirin mevalar va rezavorlar kiradi. Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, shakar ayniqsa banan, xurmo va uzum mevalarida ko‘p. Asal fruktoza manbaiga ega. U insulin chiqarishni qo‘zg‘atmaydi, biroq u sababli yaxshigina semirish mumkin.
Shuningdek, shifokor yuqori glikemik indeksli mahsulotlar - yushmoq makaron, manna bo‘tqasi, oq guruch, kolbasa, sosiska va turli souslarning xavfli xususiyatlaridan ogohlantirdi.
Tarkibida shakar ko‘p bo‘lgan mahsulotlar nafaqat qonda glyukoza miqdorini oshiradi, balki qandli diabet, tomirlar shikastlanishiga olib keladi.