https://oz.sputniknews.uz/20220305/tuzdan-voz-kechganda-organizmda-nimalar-sodir-boladi-23122823.html
Tuzdan voz kechganda organizmda nimalar sodir bo‘ladi
Tuzdan voz kechganda organizmda nimalar sodir bo‘ladi
Sputnik O‘zbekiston
Tuz tarkibidagi natriy ionlari mushaklar to‘qimalari kamayishida, nerv impulsini o‘zkazish jarayonlarida ishtirok etadi. Shu bois butunday tuzdan voz kechish o‘tkir charchoq, umumiy lohaslik, nerv-mushak faoliyatida buzilishlarga olib keladi
2022-03-05T06:10+0500
2022-03-05T06:10+0500
2022-03-05T06:10+0500
bu qiziq
tuz
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/03/03/23120348_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_53a7ac200c7581a3750a0538bf208f41.jpg
Nutritsiolog Alena Stepanova RIA Novostiga tuzdan voz kechishning oqibatlari haqida so‘zlab berdi.Mutaxassisning aytishicha, tuz iste’mol qilish organizmning hayotiy faoliyatini qo‘llab- quvvatlash uchun zarur.Stepanovaning qo‘shimcha qilishicha, Jahon sog‘liqni saqlash tashkilotiga ko‘ra, katta yoshdagi odam uchun tuzning bir sutkalik normasi 5 grammni tashkil qilishi lozim.“Yuqori qon bosimi, glaukoma (ko‘z kasalligi), tuberkulez, buyrak yetishmovchigi, oshqozon yarasi kasalliklari bo‘lgan inson organizmi natriy xlor moddasini singdira olmaydi. Natijada, mahsulotning foydali jihatlari zararga aylanadi: kasallik o‘tishi yomonlashadi, ishchanlik qobiliyati yo‘qoladi”, - deydi nutritsiolog.
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/03/03/23120348_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_283de2fc0b8f420bdab3528851927df5.jpgSputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
tuz foydasi va zaruri tuzdan voz kechish
tuz foydasi va zaruri tuzdan voz kechish
Tuzdan voz kechganda organizmda nimalar sodir bo‘ladi
Nutritsiolog Stepanova: butunlay tuzdan voz kechish o‘tkir charchoq va lohaslikka olib keladi.
Nutritsiolog Alena Stepanova RIA Novostiga tuzdan voz kechishning oqibatlari haqida so‘zlab berdi.
Mutaxassisning aytishicha, tuz iste’mol qilish organizmning hayotiy faoliyatini qo‘llab- quvvatlash uchun zarur.
“Tuz tarkibidagi natriy ionlari mushaklar to‘qimalari kamayishida, nerv impulsini o‘zkazish jarayonlarida ishtirok etadi. Shu sababli, butunday tuzdan voz kechish o‘tkir charchoq, umumiy lohaslik, nerv-mushak faoliyatida buzilishlarga olib keladi”, - deydi mutaxassis.
Stepanovaning qo‘shimcha qilishicha, Jahon sog‘liqni saqlash tashkilotiga ko‘ra, katta yoshdagi odam uchun tuzning bir sutkalik normasi 5 grammni tashkil qilishi lozim.
“Yuqori qon bosimi, glaukoma (ko‘z kasalligi), tuberkulez, buyrak yetishmovchigi, oshqozon yarasi kasalliklari bo‘lgan inson organizmi natriy xlor moddasini singdira olmaydi. Natijada, mahsulotning foydali jihatlari zararga aylanadi: kasallik o‘tishi yomonlashadi, ishchanlik qobiliyati yo‘qoladi”, - deydi nutritsiolog.