Kimlarga sabzi yeyish mumkin emas

Obuna bo‘lish
Diyetolog Korablova: sabzi jigar kasalligi va oshqozon yarasida mumkin emas.
Sabzi moddalar almashinuvini tezlashtiradi, xolesterinni kamaytiradi, yoshartiradi va ozishga yordam beradi, biroz ba’zi insonlar umuman uni kunlik ratsiondan chiqarib tashlanganlari ma’qul. Bu haqda vrach-diyetolog Olga Korableva RIA Novostiga bergan intervyusida ma’lum qildi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, jigar kasalliklarida ushbu sabzavotni iste’mol qilmaslik kerak: agar a’zo nosog‘lom bo‘lsa, karotinni o‘zlashtira olmaydi. Shuningdek, oshqozon yoki ichak yaralarida va enteritda (ingichka ichak devorlari yallig‘lanishida) ham sabzi mumkin emas.
Korablovaning qo‘shimcha qilishicha, yaxshi sabzi yushmoq va g‘adir-budur, dog‘lar va yoriqlar bo‘lmasligi kerak. Bu sabzavot o‘rta qismining sifati yaxshi emasligini bildiradi. “Agar sabzi poyasi quyuq bo‘lsa, sabzavot qattiq bo‘ladi”, - deydi mutaxassis.

Mavzuga oid:

Anjirning foydali xususiyatlari
Qanday ichimlik xolestirinni kamaytirib, yurakni himoya qiladi
Apelsinning zararli jihatlari haqida bilasizmi
Anor sharbati foydasi
Mandarin: shifokorlar mevaning foydasi va zarari haqida
Kimlarning banan yeyishi qat’iyan mumkin emas
Yangiliklar lentasi
0