https://oz.sputniknews.uz/20211231/kimlarga-sabzi-eyish-mumkin-emas-22025232.html
Kimlarga sabzi yeyish mumkin emas
Kimlarga sabzi yeyish mumkin emas
Sputnik O‘zbekiston
Sabzi moddalar almashinuvini tezlashtiradi, xolesterinni kamaytiradi, yoshartiradi va ozishga yordam beradi, biroz ba’zi insonlar umuman uni kunlik ratsiondan chiqarib tashlanganlari ma’qul.
2021-12-31T06:15+0500
2021-12-31T06:15+0500
2021-12-31T06:15+0500
jamiyat
shifokorlar tavsiyasi
sabzi
https://cdn1.img.sputniknews.uz/i/logo/logo-social.png
Sabzi moddalar almashinuvini tezlashtiradi, xolesterinni kamaytiradi, yoshartiradi va ozishga yordam beradi, biroz ba’zi insonlar umuman uni kunlik ratsiondan chiqarib tashlanganlari ma’qul. Bu haqda vrach-diyetolog Olga Korableva RIA Novostiga bergan intervyusida ma’lum qildi.Uning so‘zlariga ko‘ra, jigar kasalliklarida ushbu sabzavotni iste’mol qilmaslik kerak: agar a’zo nosog‘lom bo‘lsa, karotinni o‘zlashtira olmaydi. Shuningdek, oshqozon yoki ichak yaralarida va enteritda (ingichka ichak devorlari yallig‘lanishida) ham sabzi mumkin emas.Korablovaning qo‘shimcha qilishicha, yaxshi sabzi yushmoq va g‘adir-budur, dog‘lar va yoriqlar bo‘lmasligi kerak. Bu sabzavot o‘rta qismining sifati yaxshi emasligini bildiradi. “Agar sabzi poyasi quyuq bo‘lsa, sabzavot qattiq bo‘ladi”, - deydi mutaxassis.Mavzuga oid:
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Yangiliklar
uz_UZ
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Sputnik O‘zbekiston
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
sabzi foydasi zarari sabzi haqida ma’lumot
sabzi foydasi zarari sabzi haqida ma’lumot
Kimlarga sabzi yeyish mumkin emas
Diyetolog Korablova: sabzi jigar kasalligi va oshqozon yarasida mumkin emas.
Sabzi moddalar almashinuvini tezlashtiradi, xolesterinni kamaytiradi, yoshartiradi va ozishga yordam beradi, biroz ba’zi insonlar umuman uni kunlik ratsiondan chiqarib tashlanganlari ma’qul. Bu haqda vrach-diyetolog Olga Korableva RIA Novostiga bergan intervyusida ma’lum qildi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, jigar kasalliklarida ushbu sabzavotni iste’mol qilmaslik kerak: agar a’zo nosog‘lom bo‘lsa, karotinni o‘zlashtira olmaydi. Shuningdek, oshqozon yoki ichak yaralarida va enteritda (ingichka ichak devorlari yallig‘lanishida) ham sabzi mumkin emas.
Korablovaning qo‘shimcha qilishicha, yaxshi sabzi yushmoq va g‘adir-budur, dog‘lar va yoriqlar bo‘lmasligi kerak. Bu sabzavot o‘rta qismining sifati yaxshi emasligini bildiradi. “Agar sabzi poyasi quyuq bo‘lsa, sabzavot qattiq bo‘ladi”, - deydi mutaxassis.
Mandarin: shifokorlar mevaning
foydasi va zarari haqidaKimlarning banan yeyishi
qat’iyan mumkin emas