Tibbiyot fanlari nomzodi, parhezshunos, kardiolog, "Zdorovoe pitanie" ANT MTM ijrochi direktori Svetlana Pavlichenko nonushta uchun eng foydali taomlar haqida ma’lumot berdi.
Ma’lumotga ko‘ra, nonushta uchun murakkab uglevodlarga boy taomlarni tanlash afzaldir. Ular asta-sekin so‘riladi, tanani energiya bilan teng ravishda to‘ydiradi, ta’kidladi mutaxassis.
Nonushta uchun eng yaxshi taomlar orasida butun boshoqli donlardan bo‘tqa birinchi o‘rinni egallaydi. Bunday bo‘tqalar xun tolasi va B guruhi vitaminlariga boy, shuningdek, yangi yoki muzlatilgan meva va rezavorlarni qo‘shish tavsiya qilinadi.
Pavlichenko nonushta uchun yumshoq margarin yoki sariyog‘ bilan yirik tortilgan un, kam tuzlangan baliq va avakado qo‘shilgan kepakli sendvich ham mos kelishini ta’kidladi. Uning so‘zlariga ko‘ra, bu variant foydalidir, chunki tarkibida protein, foydali to‘yinmagan yog‘li kislotalar, shu jumladan, omega-3 mavjud.
Bundan tashqari, yog‘ miqdori kamaytirilgan fermentlangan sut mahsulotlari nonushta uchun foydalidir. Shakarsiz grek yogurti, prostokvasha va tvorog kalsiy va oqsilga boy, deya ta’kidladi mutaxassis.