Parhezshunos Anjelika Duvalning aytishicha, oshqozon-ichak trakti kasalligidan aziyat chekayotganlarga qo‘ziqorin iiste’mol qilishi mumkin emas.
Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, organizm uchun qo‘ziqorinni hazm qilish qiyin.
“O‘t pufagi yoki oshqozon osti bezi da muammosi bo‘lgan insonlar qo‘ziqorinlarni iste’mol qilmasligi kerak. Bu hazm qilish jarayonini uzaytiradi va organizm zaharlanishiga olib keladi”, - deydi Anastasiya Duval.
Uning aytishicha, yaxshi hazm bo‘lmagan ovqat ichak mikroflorasiga jiddiy ta’sir qiladi. Bu esa meteorizmga, turli yallig‘lanishlarga sabab bo‘ladi.
Parhezshunosning aytishicha, hatto oshqozon-ichak kasalliklari bo‘lmagan insonlarga ham har kuni qo‘ziqorin iste’mol qilish mumkin emas. Uni haftada bir-ikki marotaba iste’mol qilgan ma’qul. Shuningdek, kunning birinchi qismi qo‘ziqorinlarni iste’mol qilish uchun qulay payt.