Piyozning foydali va zararli xususiyatlari haqida: nutritsiolog maslahati

Piyoz juda ko‘p foydali xususiyatlarga ega, ammo ayrim kasalliklarga chalingan bemorlar uchun uni yeyish xavfli - nutritsiolog.
Sputnik
TOShKENT, 27 noya — Sputnik. Piyoz juda ko‘p foydali xususiyatlarga ega, ammo ayrim kasalliklarga chalingan bemorlar uchun uni yeyish xavfli, dedi RIA Novostiga shifokor va nutritsiolog Mariya Tixomirova.
Bu qiziq
Kimlarga tarvuz yeyish mumkin emas? Urolog tavsiyasi
Bu sabzavot antibakterial va virusga qarshi xususiyatlarga ega, tarkibida dezintoksikatsiyada yordam beradigan oltingugurt mavjud. Piyozda, shuningdek, boshqa foydali minerallar va vitamin C bor.
Bundan tashqari, u ovqat hazm qilish va suyuqlikni tanadan chiqarishga yordam beradi.
"Sabzavot tarkibidagi antioksidant kversetin saraton va allergiya uchun foydali. Piyoz sperma sifatini ham yaxshilaydi", - deydi Tixomirova.
Biroq, oshqozon va o‘n ikki barmoqli ichak yarasi bo‘lgan odamlar piyozni ehtiyotkorlik bilan iste’mol qilishlari kerak.