Sabzi moddalar almashinuvini tezlashtiradi, xolesterinni kamaytiradi, yoshartiradi va ozishga yordam beradi, biroz ba’zi insonlar umuman uni kunlik ratsiondan chiqarib tashlanganlari ma’qul. Bu haqda vrach-diyetolog Olga Korableva RIA Novostiga bergan intervyusida ma’lum qildi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, jigar kasalliklarida ushbu sabzavotni iste’mol qilmaslik kerak: agar a’zo nosog‘lom bo‘lsa, karotinni o‘zlashtira olmaydi. Shuningdek, oshqozon yoki ichak yaralarida va enteritda (ingichka ichak devorlari yallig‘lanishida) ham sabzi mumkin emas.
Korablovaning qo‘shimcha qilishicha, yaxshi sabzi yushmoq va g‘adir-budur, dog‘lar va yoriqlar bo‘lmasligi kerak. Bu sabzavot o‘rta qismining sifati yaxshi emasligini bildiradi. “Agar sabzi poyasi quyuq bo‘lsa, sabzavot qattiq bo‘ladi”, - deydi mutaxassis.
Mavzuga oid:
Anjirning foydali xususiyatlari
Qanday ichimlik xolestirinni kamaytirib, yurakni himoya qiladi
Apelsinning zararli jihatlari haqida bilasizmi
Anor sharbati foydasi
Mandarin: shifokorlar mevaning foydasi va zarari haqida
Kimlarning banan yeyishi qat’iyan mumkin emas